Volg ons

Ontdekkingsreis en speurtocht in het Twiske

Datum:4 juni 2016

Tijd:10:30 tot 14:00

Aan alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar in de regio Noord-Holland die graag meedoen aan een ontdekkingsreis in de natuur!

Wat gaan we doen?
We gaan met z'n allen op zoek naar WATERLEVEN in de slootjes en plassen rondom de zorgboerderij De Marsen in het natuurgebied Het Twiske. We gaan met een echte gids een speur- annex puzzeltocht maken.  Deze gids kan ons alles vertellen van wat er zoals in het water en rondom het water leeft. Natuurlijk doen we zelf actief mee en gaat iedereen zelf met een schepnet aan de slag om zoveel mogelijk waterdiertjes te vangen. De vangst doen we in bakken met water en dan...................begint het echte ontdekken! De zoekkaart waterdiertjes kan je daarbij helpen. Tussendoor leren we hoe belangrijk riet is bij de boerensloten. Bij terugkomst in de 'boerenhuiskamer' kunnen we door een vergrootglas naar de gewone en speciale waterdiertjes kijken. Als je een eigen schepnet hebt mag je die natuurlijk ook meenemen.
Zowel bij mooi als slecht weer kan het doorgaan. Uiteraard zal er bij slecht weer meer in de boerenhuiskamer gedaan worden en worden de waterdiertjes door de gids geschept.  

Waar gaan we het doen?
We gaan dit doen in het Twiske. Dit is een heel mooi natuurgebied met veel slootjes, meertjes, een zorgboerderij, een havengebouwtje waar je fluisterbootjes kan huren, diverse strandjes, zoals een hondenstrandje, een kinderstrandje etc en een eettentje genaamd Paviljoen het Twiske met een schitterend uitzicht over het water.

Na onze activiteit kun je je nog heerlijk met je ouders vermaken in het Twiske in het water of in het kinderpaviljoen met houten speeltoestellen of gewoon een fijne wandeling in de natuur. Dit gebied is te mooi om niet even op je gemak te bezichtigen.  

Wat gaan we nog meer doen?
Omdat we weten dat jullie na al dat zoeken en leren wellicht een knorrende maag krijgen is er gezorgd voor wat lekkers. Het is toch weekend dus we eten patat met een hamburger, limonade en een ijsje toe (niet doorvertellen aan jullie ouders hoor) Uiteraard alles glutenvrij. Dit nuttigen wij met zijn allen bij Paviljoen het Twiske.

Hoe laat?
We beginnen aan de uitleg voor de ontdekkingstocht om 10.30 uur. Daarna gaan we op pad en dit duurt tot ongeveer 12.45 uur. Aansluitend gaan we dan met alle kinderen lekker eten.  

Wat kost het?
De kosten bedragen 12,50 euro. Dit is voor de ontdekkingstocht en al het lekkers zoals genoemd wat we daar gaan eten. Uiteraard is dit allemaal glutenvrij.

Met hoeveel gaan we?
Er kunnen maximaal 16-20 kinderen meedoen. Dit heeft te maken met de grote van de boerenhuiskamer. Dus wees er snel bij.

Hoe doe je mee?
Aanmelden of informatie inwinnen doe je via je ouders bij Georgette via nh.georgette@glutenvrij.nl of via 0299-847095 na 17.00 uur.

AANMELDEN KAN TOT 27 MEI 2016!

Het bedrag ad 12,50 euro dient door jullie ouders voor 27 mei 2016 overgemaakt te zijn naar rekeningnummer NL33RABO 012 68 00 189 t.n.v. NCV/regio NH onder vermelding van "Twiske", voornaam kind en leeftijd kind.

Jullie ouders mogen uiteraard mee op deze ontdekkingsreis en een beetje helpen met scheppen, dit hoeft niet maar mag uiteraard wel. Tijdens het lekkere eten voor jullie kunnen jullie ouders uiteraard op het terras van het Paviljoen voor eigen rekening iets nuttigen.

Wie vindt de leukste, engste, kleinste of mooiste waterdiertjes? Doe mee en we zullen het snel genoeg weten.

Tot 4 juni. Wij gaan er voor, jullie ook? 

 • Organisatie:
  Georgette Buch
 • Contactpersoon:
  Georgette Buch
 • Doelgroep:
  Kinderen NCV 5-12 jaar Noord-Holland
 • Regio:
  noord-holland
 • Telefoon:
  0299-847095
 • Email:
 • Kosten:
  12,50 Euro
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944