Volg ons

Internationale dag van de Coeliakie 2017

Datum:16 mei 2017

Tijd:00:00 tot 23:45

Mei is dé coeliakiemaand met de Internationale Dag van de Coeliakie op 16 mei! Jaarlijks vragen we op deze dag altijd extra aandacht voor coeliakie en NCGS, onzichtbare auto-immuunziekten die goed onder controle zijn te houden met een glutenvrij dieet.

Meer dan ooit is het belangrijk hiervoor aandacht te vragen omdat het glutenvrij dieet een populair gezondheidsdieet is. Het blijkt voor daardoor voor mensen met glutenintolerantie steeds moeilijker uit te leggen hoe ingewikkeld het dieet in de praktijk soms is.

Zorgeloos uit eten

Zo is het nog altijd niet vanzelfsprekend dat mensen met glutenintolerantie zorgeloos uit eten kunnen. En dat is precies het thema dat de Nederlandse Coeliakie Vereniging voor 2017 heeft gekozen! Te vaak horen we dat leden niet uit eten durven omdat ze bang zijn ziek te worden door onbekendheid van horecagelegenheden met hun dieet. Dat moet veranderen, vindt de NCV.

Op dit moment kunnen mensen met een glutenintolerantie ‘Zorgeloos uit eten’ bij horeca-gelegenheden van onze Horeca Alliantie Glutenvrij. Denk bijvoorbeeld aan restaurants in het hele land, maar ook McDonalds en pizzaketen Domino’s. Deze leden houden rekening met het glutenvrij dieet en worden jaarlijks gecontroleerd.

Natuurlijk hoopt de NCV dat meer horeca-gelegenheden zich zullen aansluiten en op deze wijze mensen met coeliakie/NCGS de kans bieden ook eens zonder zorgen uit eten te kunnen!

* Kijk voor onze leuke en voordelige ‘Zorgeloos uit eten’ –acties op deze website en Facebook (15 t/m20 mei)

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944