Volg ons

Ontdekkingsreis in de Natuur

Datum:25 juni 2017

Tijd:10:00 tot 15:00

Aan alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar in de regio Noord-Holland die graag meedoen aan een ontdekkingsreis in de natuur en na afloop lekker een hamburger met friet van dichtbij willen bekijken 

Waterleven

Wat gaan we doen?

We gaan met z'n allen op zoek naar waterleven in de slootjes en plassen rondom de zorgboerderij 'De Marsen', in het natuurgebied Het Twiske. We gaan met een echte gids een speurtocht maken langs het water. Deze gids kan ons alles vertellen over wat er zoal in het water en rondom het water leeft. Natuurlijk doen we zelf actief mee en gaat iedereen zelf met een schepnet aan de slag, om zoveel mogelijk waterdiertjes te vangen. De vangst doen we in bakken met water en dan begint het echte ontdekken! De zoekkaart waterdiertjes kan je daarbij helpen. Tussendoor leren we hoe belangrijk riet is bij de boerensloten.

Bij terugkomst in de 'boerenhuiskamer' kunnen we door een vergrootglas naar de gewone en speciale waterdiertjes kijken. Als je een eigen schepnet hebt mag je die natuurlijk ook meenemen. Zowel bij mooi als slecht weer kan het doorgaan. Uiteraard zal er bij slecht weer meer in de boerenhuiskamer gedaan worden en worden de waterdiertjes door de gids geschept.

Waar?

Het Twiske is een heel mooi natuurgebied met veel slootjes, meertjes, een zorgboerderij, een havengebouwtje waar je fluisterbootjes kunt huren, diverse strandjes, zoals een hondenstrandje, een kinderstrandje, en een eettentje genaamd Paviljoen het Twiske met een schitterend uitzicht over het water.

Na onze activiteit kun je je nog heerlijk met je ouders vermaken in het Twiske, in het water of in het kinderpaviljoen met houten speeltoestellen of gewoon een fijne wandeling in de natuur. Dit gebied is te mooi om niet even op je gemak te bezichtigen. 

En daarna?

Omdat we weten dat jullie na al dat zoeken en leren wellicht een knorrende maag hebben, is ervoor iets lekkers gezorgd. Het is toch weekend, dus we eten patat met een mega-hamburger, limonade en een ijsje toe (niet doorvertellen aan jullie ouders hoor). Uiteraard alles glutenvrij. Dit nuttigen wij met zijn allen bij Paviljoen het Twiske.

Hoe laat?

We beginnen aan de uitleg voor de ontdekkingstocht om 10.00 uur. Daarna gaan we op pad. Dit duurt tot ongeveer 12.45 uur. Aansluitend gaan we dan met alle kinderen lekker eten. 

Aanmelden

Aanmelden of informatie inwinnen doe je via je ouders bij Georgette via nh.georgette@glutenvrij.nl, of via 0299-847095 na 17.00 uur.

AANMELDEN KAN TOT 11 juni 2017.
Er is plaats voor maximaal 16-20 kinderen! Dus wees er snel bij!

Het bedrag ad 12,50 euro dient door jullie ouders voor 11 juni 2017 overgemaakt te zijn naar rekeningnummer NL33RABO 012 68 00 189 t.n.v. NCV/regio NH onder vermelding van "Twiske", voornaam kind en leeftijd kind en het lidnummer.

Jullie ouders mogen uiteraard mee op deze ontdekkingsreis en een beetje helpen met scheppen. Dit hoeft niet, maar mag wel. Tijdens het lekkere eten voor jullie kunnen jullie ouders uiteraard op het terras van het Paviljoen voor eigen rekening iets nuttigen.

Wie vindt de leukste, engste, kleinste of mooiste waterdiertjes? Doe mee en we zullen het snel genoeg weten.

Tot 25 juni. Wij gaan er voor, jullie ook?

 • Organisatie:
  Georgette Buch
 • Contactpersoon:
  Georgette Buch
 • Doelgroep:
  kinderen van 5 tot 12 jaar
 • Plaats:
  Het Twiske
 • Regio:
  noord-holland
 • Telefoon:
  0299-847095
 • Email:
 • Kosten:
  12,50
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944