Volg ons

Slootjesdag in het riet

Datum:16 juni 2018

Tijd:10:00 tot 13:00

Deze kinderactiviteit is alleen voor de echte grote avonturiers onder ons, die niet bang zijn voor kleine glibberige beestjes in het water in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar. 

Wat gaan we doen?
We gaan met z’n allen op zoek naar waterleven in de slootjes en plassen rondom de zorgboerderij ‘De Marsen’, in het natuurgebied Het Twiske. We gaan met een echte gids een speurtocht maken langs het water. Deze gids kan ons alles vertellen over wat er zoal in het water en rondom het water leeft. Natuurlijk doen we zelf actief mee en gaat iedereen zelf met een schepnet aan de slag, om zoveel mogelijk waterdiertjes te vangen. De vangst doen we in bakken met water en dan begint het echte ontdekken! De zoekkaart waterdiertjes kan je daarbij helpen. Tussendoor leren we hoe belangrijk riet is bij de boerensloten. Want ook daar kan de gids ons genoeg over vertellen en vooral wat je allemaal voor leuke dingen kunt doen en maken van riet.

Bij terugkomst in de ‘boerenhuiskamer’ kunnen we door een vergrootglas naar de gewone en speciale waterdiertjes kijken. Er zijn genoeg schepnetjes voor ons, maar als je een eigen schepnet hebt, mag je die natuurlijk ook meenemen. Zowel bij mooi als slecht weer kan het doorgaan. Uiteraard zal er bij slecht weer meer in de boerenhuiskamer gedaan worden en worden de waterdiertjes door de gids geschept.

Waar gaan we het doen?
Het Twiske is een heel mooi natuurgebied met veel slootjes, meertjes, een zorgboerderij, een havengebouwtje waar je fluisterbootjes kunt huren, diverse strandjes, zoals een hondenstrandje, een kinderstrandje, en een eettentje genaamd Paviljoen het Twiske met een schitterend uitzicht over het water.

Na onze activiteit kun je je nog heerlijk met je ouders vermaken in het Twiske, in het water of in het kinderpaviljoen met houten speeltoestellen of gewoon een fijne wandeling in de natuur. Dit gebied is te mooi om niet even op je gemak te bezichtigen. Neem bij mooi weer je badkleding mee, naast je rubberen laarsjes uiteraard.

Wat gaan we nog meer doen?
Omdat we weten dat jullie na al dat zoeken en leren wellicht een knorrende maag hebben, is er voor iets lekkers gezorgd. Het is toch weekend, dus we eten patat met een mega-hamburger, limonade en een ijsje toe (niet doorvertellen aan jullie ouders hoor). Uiteraard alles glutenvrij. Dit nuttigen wij met zijn allen bij Paviljoen het Twiske. Omdat de ouders er verleden jaar toch achter kwamen dat er zulke grote hamburgers waren, werden ze best wel een klein beetje jaloers. Dus zeg maar dat ook de ouders nu de hamburger met friet kunnen krijgen voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Hoe laat?
We beginnen aan de uitleg voor de ontdekkingstocht om 10.00 uur. Daarna gaan we op pad. Dit duurt tot ongeveer 12.00 uur. Aansluitend gaan we dan met alle kinderen lekker eten.

Met hoeveel gaan we?
Er kunnen maximaal 16-20 kinderen meedoen. Dit heeft te maken met de grote van de boerenhuiskamer. Dus wees er snel bij. Broertjes en zusjes van de coeliakie-kinderen mogen vanzelfsprekend ook mee als ze willen.

Hoeveel kost het?
De kosten bedragen 12,50 euro per kind. Dit is voor de ontdekkingstocht en al het lekkers dat we daar gaan eten. Uiteraard is dit allemaal glutenvrij.

Hoe doe je mee?
Aanmelden of informatie inwinnen doe je via je ouders bij Georgette via nh.georgette@glutenvrij.nl, of via 0299-847095 na 18.00 uur.

Aanmelden kan tot 30 mei 2018. Let op: aanmelden gaat op bovenstaande manier en niet via een reply op deze e-mail. Dan zien wij de aanmelding niet.

Het (totale) bedrag dient door jullie ouders vóór 30 mei 2018 overgemaakt te zijn naar rekeningnummer NL33RABO 012 68 00 189 t.n.v. NCV/regio NH onder vermelding van ‘Twiske’, voornaam kind en leeftijd kind en het lidmaatschapsnummer.

Jullie ouders mogen uiteraard mee op deze ontdekkingsreis en een beetje helpen met scheppen. Dit hoeft niet, maar mag wel. Tijdens het lekkere eten voor jullie kunnen jullie ouders uiteraard op het terras van Paviljoen het Twiske voor eigen rekening iets nuttigen. Zoals gezegd, hebben we voor de ouders dit jaar de mega-hamburger en de frietjes voor 7,50 euro p.p. weten te krijgen. Als je ouders hier gebruik van willen maken, kan dit gelijk met de aanmelding doorgegeven worden. Maar dit laatste is geen verplichting uiteraard. Ze kunnen ook ter plaatse kijken wat ze willen eten en/of drinken.

Wie vindt de leukste, engste, kleinste of mooiste waterdiertjes? Wie laat zijn ouders het ergst schrikken met de beestjes? Doe mee en we zullen het snel genoeg weten.

Tot 16 juni. Wij gaan er voor, jullie ook?

Groetjes,

Georgette
coördinator kinderactiviteiten regio Noord-Holland

 • Organisatie:
  Georgette
 • Contactpersoon:
  Georgette
 • Doelgroep:
  Kinderen 5 t/ 10 jaar
 • Plaats:
  Twiske
 • Regio:
  noord-holland
 • Adres:
  Zorgboerderij ‘De Marsen’ en Paviljoen het Twiske
 • Telefoon:
  0299-847095
 • Email:
 • Kosten:
  12,50 euro
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944