Volg ons

Extra aandacht bij kinderactiviteiten

De NCV besteedt extra veel aandacht aan het zo goed mogelijk laten verlopen van activiteiten voor kinderen. Hiervoor hanteert de NCV onderstaande spelregels ten aanzien van veiligheid, aansprakelijkheid en bijzondere zorg. 

Veiligheid

De NCV draagt zorg voor een zo leuk en veilig mogelijk pakket aan kinderactiviteiten (waaronder kinderkampen), waar kinderen met een glutenvrij dieet onbezorgd kunnen genieten.
De NCV heeft richtlijnen opgesteld waarbij alle vrijwilligers over een zogenaamd geldig VOG (Verklaring omtrent Gedrag) moeten beschikken. Ook zijn er afspraken over het samenwerken tussen vrijwilligers, waarbij er altijd in duo’s wordt gewerkt.
De locaties waar de kinderkampen plaatsvinden worden van tevoren goed gecheckt op veiligheid.

Aansprakelijkheid

De NCV spant zich in voor veilige zorg voor uw kind. De NCV kan echter niet aansprakelijk worden gehouden voor lichamelijke, geestelijke en/of materiële schade of enige andere vorm van schade, die ontstaat als gevolg van deelname aan een van de activiteiten georganiseerd door de NCV, of in samenwerking mét de NCV.

Elke deelnemer of begeleider neemt deel op basis van eigen risico en verantwoordelijkheid. Ouders/verzorgers van minderjarige kinderen verplichten zich daarnaast om de NCV in te lichten of er, naast het volgen van een glutenvrij dieet, sprake is van een andere fysieke of geestelijke aandoening die specifieke aandacht en zorg vereist. Daarnaast mogen geen dranken en voedingswaren meegegeven worden aan de kinderen, tenzij in overleg en na controle van de kampleiding.

Bijzondere zorg

Graag willen we zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke dag (of weekend) bezorgen. Maar het kan zijn dat uw kind allerlei bijzonderheden of aandachtspunten in de zorg met zich meebrengt, zoals medicijngebruik, (gedrags-)aandoeningen etc.

We willen zorgvuldig met de aanmeldingen omgaan, om teleurstellingen te voorkomen. Daarom biedt ons inschrijfformulier u voldoende gelegenheid om aandachtspunten van uw kind aan ons door te geven. En kunt u tevens de leiding van de activiteit machtigen om zorg en medicijnen die uw kind gebruikt, aan uw kind te geven. U blijft daarbij wel aansprakelijk.

Na aanmelding zal een verantwoordelijke van de organisatie u bellen om u nog wat aanvullende vragen te stellen. Zo bekijken we of deelname van uw kind aan de activiteit haalbaar is, en met welke maatregelen. Deze afspraken zullen schriftelijk met u worden vastgelegd, zodat onze mensen de afspraken altijd kunnen nalezen.

De organisatie streeft naar zorgvuldige zorg en begeleiding voor uw kind, maar we hebben geen professionele zorgverleners in dienst. Dit betekent dat u de verantwoordelijkheid houdt als ouder/verzorger van uw minderjarige kind.

 

Kinderkampen NCV
glutenvrije kinderkampen
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE