Volg ons
Nederlandse Coeliakie Dag

Nederlandse Coeliakie Dag

De NCD 2020 vindt plaats op zaterdag 4 april

Op zaterdag 13 april zaterdag kwamen meer dan 3000 leden en hun familie en vrienden naar Vianen, voor de grootste glutenvrije markt van Nederland en het uitgebreide lezingenprogramma. Het was weer een hele mooie dag!!

Onze NCV-diëtist Chris Mak heeft een leuk filmpje gemaakt over de leukste gutenvrije dag van het jaar.

Glutenvrije markt

Glutenvrije markt

Ruim voor de opening van de markt stonden de leden in de rij om naar binnen te kunnen. De markt was verdeeld over twee grote zalen met 30 leveranciers, incusief twee foodtrucks.

Glutenvrij lunchbuffet

Glutenvrij lunchbuffet

Het glutenvrij buffet was weer heel populair. Om de drukte een beetje te spreiden kozen we dit jaar voor twee starttijden: 12.00 uur en 13.00 uur. We gaan nog evalueren of dit systeem goed gewerkt heeft.

Kinderopvang

Kinderopvang

Op de begane grond van het hotel vingen onze vrijwilligers de kinderen op. De kinderen konden heerlijk spelen, cupcakes versieren, geschminkt worden of rustig knutselen, zodat de ouders/verzorgers konden genieten van een lezing of rustig over de markt konden lopen. 

Parkeren en veiligheid

Parkeren en veiligheid

We hadden een primeur op de Nederlandse Coeliakie Dag 2019. We konden gebruikmaken van een extra parkeerterrein een stukje verderop. Twee golfkarretjes reden de hele dag heen en weer, van het parkeerterrein naar de locatie, zodat je niet zo ver hoeft te lopen met alle boodschappen. Er is goed gebruik van gemaakt, ook als leuke attractie voor de kinderen.

Download hier alle lezingen

De sprekers die op de Nederlandse Coeliakie Dag hebben gesproken hebben hun lezingen ter beschikking gesteld van onze leden. Eerst even inloggen in het kenniscentrum en dan kan je alle lezingen downloaden.

Lezingenprogramma NCD

Lezingenprogramma NCD

Ook voor dit jaar hadden we weer een mooi lezingenprogramma in elkaar gezet. Ook wat betreft de lezingen hadden we goed geluisterd naar wat de bezoekers ons vorig jaar meegaven. Het programma was nu zo opgesteld dat er in de middag dezelfde lezingen werden gegeven als in het ochtendprogramma. Dit haalde de keuzestress een beetje weg. De presentaties kan je downloaden in het kenniscentrum (wel eerst even inloggen).

Voor al je vragen

Voor al je vragen

Glutenvrij leven

In de centrale hal van het hotel kon iedereen terecht bij onze vrijwilligers voor alle vragen over de vereniging en het glutenvrij leven.

Het glutenvrij dieet

Diëtisten uit het NCV-diëtistennetwerk stonden klaar voor vragen over het glutenvrij dieet. Algemene dieetvragen kon je stellen aan de diëtisten in de centrale hal. Voor een persoonlijk gesprekje, kon je terecht op de derde verdieping in de Rome- en de Milaanzaal. Ook hier bleven de bezoekers binnenkomen.

Medische vragen

Van 14.15 tot 15.15 uur zat de grote zaal weer vol bezoekers die graag een vraag wilden stellen aan onze medische experts. 

Bakdemonstraties

Bakdemonstraties

Onze zeer ervaren bakinstructrices gaven live bakdemonstraties op de begane grond in de Montrealzaal. Ze lieten zien hoe je pizza, broodjes en een quiche kan bakken. Je kon er ook terecht voor al je vragen over glutenvrij bakken. De stand werd zeer goed bezocht! Een van de baksels die geproefd konden worden waren de hartige wafels van Jo. Hier vind je het recept van de hartige groentewafels. Ook het poffertjesrecept van Astrid hebben we op de website gezet.

Eerdere edities van de Nederlandse Coeliakie Dag

De Nederlandse Coeliakie Dag wordt al jaren met veel succes georganiseerd. Lees de verslagen van eerdere edities van de NCD.

Filmpje over NCD 2016

Een van onze leden, Brian Schmidt, maakte voor de NCV een leuke impressie van de Nederlandse Coeliakie Dag 2016 in april. Hier kun je het filmpje (en misschien jezelf!) terugzien.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.