Volg ons
Nederlandse Coeliakie Dag

Nederlandse Coeliakie Dag

De Nederlandse Coeliakie Dag 2019 staat al weer op de agenda. Houd zaterdag 13 april alvast maar vrij! Het belooft weer een mooie glutenvrije dag te worden!

Verslag Nederlandse Coeliakie Dag 2018

Op zaterdag 14 april was het weer zo ver: de allerleukste dag van het jaar: de Nederlandse coeliakiedag vond plaats. Er was een uitgebreid lezingenprogramma. Heb je een lezing gemist of wil je de presentatie nog eens rustig nalezen? Alle beschikbare lezingen kan je terugvinden in het ledendeel van de website. En lees hier het verslag dat in Glutenvrij Magazine 2 verscheen.

Alle leden van de NCV en hun familie konden weer naar hartelust op de glutenvrije markt glutenvrije producten van gecertificeerde leveranciers proeven en kopen. 

Glutenvrije markt

Glutenvrije markt

Om 10.00 uur vond de grootste voor NCV-leden gratis toegankelijk glutenvrije warenmarkt van Nederland plaats. Er stond al heel vroeg een hele lange rij voor de deur. De sfeer was goed en iedereen had er zin. Alle vijfitg vrijwilligers stonden klaar om er weer een mooie dag van te maken.

Glutenvrij lunchbuffet

Glutenvrij lunchbuffet

Het glutenvrij buffet was zo populair dat het twee weken voor de grote dag al was uitverkocht. In overleg met Van der Valk hebben we toen een soort tweede shift ingericht. Leden die hiervan gebruik wilden maken, mochten om 13.00 uur gaan lunchen. Dat werkt uiteindelijk prima voor iedereen. De Glutenvrije Visboer stond buiten op het parkeerterrein. Ook daar een hele lange rij, maar zoals we begrepen was dat zeker de moeite waard.

Kinderopvang

Kinderopvang

Op de begane grond van het hotel vingen onze vrijwilligers de kinderen op. Meer dan 160 kinderen hebben hier gespeeld, cupcakes versierd, werden geschminkt of konden rustig knutselen.

Lezingenprogramma NCD

Lezingenprogramma NCD

Het prachtige lezingenprogramma was ook dit jaar weer een succes. Alle zalen zaten vol, soms overvol. Het was een gevarieerd en interessant programma. Medische en voedingsexperts vertelden over de laatste ontwikkelingen. Kijk hier voor het hele programma. Alle lezingen die de sprekers beschikbaar hebben gesteld vind je op het ledendeel van de website (eerst even inloggen).

Voor al je vragen

Voor al je vragen

Glutenvrij leven

In de centrale hal van het hotel konden leden terecht bij onze vrijwilligers voor alle vragen over de vereniging en het glutenvrij leven. 

Het glutenvrij dieet

Diëtisten uit het NCV-diëtistennetwerk stonden klaar voor al je vragen over het glutenvrij dieet.

Medische vragen

Van 14.15 tot 15.15 uur zat de grote zaal vol met mensen die tijdens het medisch forum een vraag wilden stellen aan onze medische specialisten in de Chicagozaal.

Vragen aan de pedagoog en psycholoog

Nieuw en zeer succesvol was dit jaar het inloopspreekuur van de pedagoog en de psycholoog. Zeker voor herhaling vatbaar!

Bakdemonstraties

Bakdemonstraties

Onze zeer ervaren bakinstructrices gaven live bakdemonstraties in de keuken op de begane grond. Ze lieten zien hoe je pizza, broodjes en een quiche kan bakken.

Verslag Nederlandse Coeliakie Dag 2017

De Nederlandse Coeliakie Dag was met 2544 bezoekers een groot succes. Lees hier het verslag om een indruk te krijgen.

Sfeerimpressie 2016

Een van onze leden, Brian Schmidt, maakte voor de NCV een leuke impressie van de Nederlandse Coeliakie Dag 2016 in april. Hier kun je het filmpje (en misschien jezelf!) terugzien.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.