Volg ons

(Glutenvrij) Suikerfeest na einde ramadan

15 juni 2018

Vandaag en morgen wordt met het Suikerfeest het einde van de ramadan ingeluid. Het feest staat in het teken van lekker, zoet eten en het geven van cadeautjes. Voor mensen met een glutenvrij dieet hebben we een recept voor baklava.

 

 

Glutenvrije baklava:

Siroop: 4 dl. water

2 eetlepels honing

3 eetlepels citroensap

3 eetlepels rozenwater

300 gr. suiker

2 theelepels kaneel

 

Gebak:

8 plakjes glutenvrij bladerdeeg

200-250 gr. gehakte walnoten

20 gr. suiker

100 gr. boter

Eerst is de siroop aan de beurt:

Breng alle ingrediënten voor de siroop, behalve de suiker, aan de kook en los de suiker al roerende op. Kaat ongeveer 5 minuten koken tot een lichte siroop en laat deze daarna afkoelen.

Dan het gebak:

Meng de noten en de suiker door elkaar en smelt de boter. Bestuif een werkblad met glutenvrije bloem.

Rol de lapjes deeg uit tot ze wat groter en dunner zijn.

Elk lapje met gesmolten boter bestrijken.

Verdeel een klein deel (1/6) van het notenmengsel over een plakje deeg, en leg daar weer een lapje deeg op.

Herhaal dit tot in totaal 4 deeglapjes gebruikt zijn en 3 laagjes noten.

Maak nog een met de resterende 4 lapjes en de andere helft van de noten.

Bak ze in het midden van een voorverwarmde oven van 175 gr. C in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Giet de siroop over de nog warme baklava een laat deze afkoelen.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.