Volg ons

Heb jij wel eens het gevoel dat jouw klachten niet serieus worden genomen?

7 maart 2019

Uit een online enquête die wij eind vorig jaar hebben gehouden, blijkt dat bijna twee derde van de respondenten zich tijdens een bezoek aan de (huis)arts niet altijd serieus genomen voelt. In de enquête werd gevraagd welke spreekkamersituaties herkenbaar waren. De vijf meest herkenbare situaties zijn gebruikt in de geheel vernieuwde website slimopkomenvoorjezelf.nl. 

In de video’s op de site leggen Hans van der Veen (begeleidingsdeskundige) en Chris Mak (adviseur patiëntenvereniging) uit hoe je in de vijf situaties slimmer voor jezelf kan opkomen. Wat je bijvoorbeeld het beste kan doen als je (huis)arts een verkeerde diagnose stelt of denkt dat jouw probleem in de loop der tijd wel verdwijnt. Aan de hand van een test geeft de site je een aantal slimme tips die je helpen om je optimaal voor te bereiden op een gesprek met je huisarts, bedrijfsarts, chirurg of andere zorgverlener.

Vandaag verstuurden wij een persbericht over slimopkomenvoorjezelf naar de nationale en regionale pers.

De website is tot stand gekomen in samenwerking met Vereniging van Mensen met Brandwonden, Whiplash Stichting Nederland, ME/CVS Stichting Nederland, Q-uestion Stichting voor Mensen met Q koorts, Nederlandse Vereniging voor Lyme patiënten, ITP Patiëntenvereniging Nederland en de Nederlandse Coeliakie Vereniging en met ondersteuning van het Ministerie van VWS.

 

Slim opkomen voor jezelf!

Wanneer je zorg nodig hebt, ben je afhankelijk van anderen. En dat kan knap lastig zijn. Op www.slimopkomenvoorjezelf.nl kan je kijken hoe je je goed kan voorbereiden op een gesprek in de spreekkamer.

Word je ook lid?

De voordelen op een rij:

  • Welkomspakket
  • 4x per jaar Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met ledenpas 
  • en nog veel meer...
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944