Volg ons

NCV Brief naar het Klokhuis nav uitzending over gluten

20 januari 2015

De Klokhuis aflevering over gluten en glutenvrij die gisteren werd uitgezonden werd druk besproken op social media. Veel ouders vonden het niet zo’n leuke aflevering. Naar aanleiding van de reacties heeft de NCV een brief gestuurd naar de redactie van Het Klokhuis.

Aan de redactie van het Klokhuis,

Leuk dat jullie gisteren aandacht hebben besteed aan glutenvrij. Maar van een aantal ouders van kinderen met coeliakie kregen we te horen dat ze de aflevering uiteindelijk helemaal niet zo leuk vonden. Op  twitter en op facebook werd de aflevering druk besproken. Dat kwam omdat glutenvrije kinderen het niet zo leuk vonden om te horen dat ze eigenlijk inferieur brood aan het eten waren. Toegegeven; glutenvrije producten zijn niet altijd even lekker en qua voedingswaarde zijn sommige van deze producten  ook niet altijd top. Maar deze producten zorgen er wel voor dat de meeste kinderen met coeliakie gewoon kunnen blijven meedoen. Een bordje zilvervliesrijst in de broodtrommel voor tussen de middag is vast gezonder, maar we denken niet dat er veel kinderen zijn die dat leuk vinden. Moet je dat weer uitleggen aan je vriendjes, terwijl je het  daar helemaal niet over wilt hebben.

Dat wilden we, namens kinderen met coeliakie, even kwijt. Er waren ook trouwens ouders bij die het wel grappig vonden.

We wensen jullie heel veel succes met het programma waarvan heel veel kinderen in Nederland genieten. Ook kinderen met coeliakie natuurlijk!

Hartelijk groet,

Nederlandse Coeliakie Vereniging

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.