Logo
NCV | Nieuwsbrief regio Zuid-Holland - maart 2016
  15 maart 2016 | EDITIE 1
Glutenvrij diner in Monster

Op donderdag 6 april zal Oriëntal restaurant Dragon Garden Molenweg 24 2681 GT Monster, een uitgebreid chinees buffet bereiden.

Dit buffet zal bestaan uit verschillende soepen, diverse hoofdgerechten waaronder wokgerechten en een ijsbuffet als dessert.

Kosten volwassenen: € 23,95 p.p.
Kinderen t/m 11 jaar: €1,50 per jaar p.p.

De prijs is exclusief drankjes, deze dient u na afloop te voldoen. U kunt tussen 17.30 en 19.00 uur beginnen, de keuken sluit om 21.30 uur.

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 maart 2016.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen via 0174-418441, of aanmelden (met de tijd dat u wilt starten en uw lidnummer) per e-mail bij Paula de Jong zh.voorzitter@glutenvrij.nl.

Inloopavond in Zwijndrecht

Woensdagavond 23 maart van 19.00 tot 21.00 uur zullen we een informatie bijeenkomst houden in het Albert Schweitzerziekenhuis in Zwijndrecht (adres Langeweg 336, 3331 LZ Zwijndrecht) voor iedereen die met coeliakie en een glutenvrij dieet heeft te maken.
Vrijwilligers van de Nederlandse Coeliakie Vereniging zullen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

U kunt vrijblijvend binnenlopen voor:

  • Informatie over coeliakie
  • Advies over leven met coeliakie
  • Het uitwisselen van ervaringen en recepten
  • Tips over vakantie, uit eten en verjaardagen

 
De koffie en thee staat klaar en natuurlijk kunt u proeven van heerlijke glutenvrije recepten.

Ook op 22 juni en 19 oktober zullen er inloopavonden gehouden worden.

Voor meer informatie kunt op contact opnemen met Ingrid Boer-Schoonen, via 06-42237839.

Paasbakworkshop in Leiden (nog enkele plaatsen vrij!)

Bakworkshop van Karen van Zuilen en Michelle Graafland in het Da Vinci College.

Datum:
Maandag 21 maart 2016, van 19.15 tot 21.45 uur.
Locatie: Lammenschans, Bètaplein 24, 2321 KS in Leiden.

Deze workshop is voor zowel ervaren bakkers als mensen die pas in aanraking gekomen zijn met het glutenvrije dieet, voor de regio Zuid-Holland en voor de Bollenstreek. In groepjes van twee bakken we drie verschillende recepten voor Pasen, waaronder in elk geval een speciale broodsoort en wafels. De recepten worden enkele dagen voor de bakworkshop per e-mail naar de deelnemers opgestuurd. Daarbij zit dan ook een bijgewerkte lijst met spullen om mee te nemen.

Meebrengen naar de les (indien mogelijk):

  • digitale (grammen) weegschaal
  • mixer met gardes en deeghaken
  • bakjes / zakjes om de baksels in mee naar huis te nemen
  • vormen: wordt nog doorgegeven
  • kwastje
  • deegroller
  • beslagkom
  • theedoek / vaatdoekje / schort
  • afdrukjes van de recepten (in plastic mapje)             


Informatie en/of aanmelden kan via Karen van Zuilen o.v.v. telefoon- en lidmaatschapsnummer, bij voorkeur via mail naar zh.leiden@glutenvrij.nl of 071-5680929. We kunnen de recepten ook aanpassen voor meerdere dieet-eisen, maar geef dat even door bij het aanmelden.

We werken met vooruitbetaling, dus na bevestiging van de aanmelding dient het cursusgeld te worden gestort op de rekening die wordt doorgegeven. NCV-leden betalen een bijdrage van € 9,00 per bakworkshop, introducé(e)s van onze leden € 13,00 en niet-leden € 24,50. Alle ingrediënten zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen.

Bakworkshop taarten bakken in Leiden

Bakworkshop van Karen van Zuilen en Michelle Graafland in het Da Vinci College locatie Lammenschans, Bètaplein 24, 2321 KS in Leiden.

Deze les is voor zowel ervaren bakkers als mensen die pas in aanraking gekomen zijn met het glutenvrije dieet, voor de regio Zuid-Holland en voor de Bollenstreek.

In groepjes van twee bakken we twee verschillende taarten. Iedereen kan twee taarten kiezen uit het volgende lijstje:

  • Advocaatster
  • Appeltaart
  • Carrotcake
  • Cheesecake
  • Chocoladetaart


We proberen zoveel mogelijk aan de wensen te voldoen. Het betekent ook dus dat je de tweede taart mogelijk met een ander bakt dan met degene waarmee je begonnen was! Het is handig als je bij het kiezen zelf rekening houdt met aanvullende dieeteisen (de cheesecake kan niet lactosevrij/melkvrij). We willen graag aan het einde van de les dat er van diverse taarten wat kan worden geproefd.

De recepten worden enkele dagen voor de bakles per e-mail naar de deelnemers opgestuurd. Daarbij zit dan ook een bijgewerkte lijst met spullen om mee te nemen.

Meebrengen naar de les (indien mogelijk):

  • digitale (grammen) weegschaal
  • mixer met gardes
  • bakken om de taart in mee naar huis te nemen
  • springvormen etc: welke wordt nog doorgegeven
  • kwastje
  • deegroller
  • beslagkom
  • theedoek / vaatdoekje / schort
  • afdrukjes van de recepten (in plastic mapje)

 
Informatie en/of aanmelden kan via Karen van Zuilen o.v.v. telefoon- en lidmaatschapsnummer bij voorkeur via mail naar zh.leiden@glutenvrij.nl of via 071-5680929. We kunnen de recepten ook aanpassen voor meerdere dieet-eisen maar geef dat door bij het aanmelden.

We werken met vooruitbetaling, dus na bevestiging van de aanmelding dient het cursusgeld te worden gestort op de rekening die wordt doorgegeven. NCV-leden betalen een bijdrage van € 9,00 per bakworkshop, introducé(e)s van onze leden € 13,00 en niet-leden € 24,50. Alle ingrediënten zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen.

Bakworkshop in Dordrecht

Kadriye Ataman geeft weer een bakworkshop op woensdag 20 april van 10.00 tot 13.00 uur in Dordrecht, bij lunchroom Puur eten&drinken, Voorstraat 171.

Het thema van deze bakworkshop is gevuld brood (pogaca in het Turks) en brood bakken met verschillende meelsoorten. NCV-leden betalen een bijdrage van € 9,00 per bakworkshop, introducé(e)s van onze leden € 13,00 en niet-leden € 24,50.

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan mijn workshop.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Kadriye Ataman via 06-20975434 of zh.bakworkshop.dordrecht@glutenvrij.nl.

Gluten- en lactosevrije vegetarische mediterrane lunch in Dordrecht

Kadriye Ataman organiseert samen met lunchroom Puur op zondag 5 juni van 12.00 tot 14.00 uur een gluten- en lactosevrije lunch met heerlijke vegetarische mediterrane gerechten. Lunchroom Puur vindt u aan de Voorstraat 171 in Dordrecht.
De lunch bestaat uit koude en warme gerechten uit Turkije. 

Kosten: € 17,50 per persoon, inclusief één koude of warme drank.

Er is plaats voor 20 personen.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Kadriye Ataman via 06-20975434, of zh.bakworkshop.dordrecht@glutenvrij.nl.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden