Logo
NCV | KunstTour & glutenvrij genieten van Maastricht
  22 april 2016 | EDITIE 1

Zoals we al eerder in de nieuwsbrief van begin april aankondigden organiseren wij een culinaire KunstTour op 21 mei a.s. in Maastricht. U kunt dan kennismaken met kunstenaars, kunstinitiatieven en kunstinstituten tijdens de KunstTour. Ook bent u welkom bij betrouwbare restaurants en ondernemers die mensen met een glutenvrij dieet graag verwennen. Er zijn tevens activiteiten voor kinderen.

We hebben er toch voor gekozen niet gezamenlijk iets te eten/drinken, omdat het vanwege de verwachte drukte erg moeilijk werd om iets te reserveren.

Start: Intro in Situ gebouw Capucijnengang 10-12, Maastricht om 12.00 uur

U krijgt het programmaboekje van de KunstTour en de bijlage met info over de glutenvrije mogelijkheden tijdens deze dag, via onze infostand (12.00 - 12.45 uur).

Daarna kunt u beginnen met het bezoeken van de aangegeven adressen

U doet dit op uw eigen tempo en kiest zelf wat u wilt zien. Tussentijdse stops om eventueel glutenvrij een terrasje te pikken, te eten of te shoppen.

Wij hebben al twee tips om glutenvrij betrouwbare restaurants te bezoeken:

1. Grand Cafe D’n Ingel

Vrijthof 13, 043-3217226 (www.Ingel.nl)

Gluten


Heeft een glutenvrije menukaart. De keuken is open van 10.00 uur tot 23.00 uur.

Reserveren in de avonduren is nodig. Bij goed weer is eten op het terras ook mogelijk. Op de website kunt u de glutenvrije menukaart bekijken.

2. Le Courage

Rechtstraat 81, 043-3211727 (www.lecourage.nl)

Sliderfoto-750x5002


Van 13.00 uur t/m 17.00 uur TrEAT (Traditional English Afternoon Tea). Na 17.00 uur is het diner. De Engelse eigenaar Nigel en zijn team hebben geen glutenvrije menukaart, maar zij maken voor het gekozen gerecht een glutenvrije variant.

Reserveren voor deelname aan de TrEAT en het diner is aan te raden, om teleurstelling te voorkomen. Tevens is het handig voor Nigel en zijn team.


Verder hebben wij nog een aantal zaken waar u tussentijds iets glutenvrij kunt nuttigen. Wij zijn nog drukdoende om de lijst van deze gelegenheden compleet te maken en zullen deze in de bijlage van de kunstTour vermelden.

Er is geen restaurant in Maastricht die aangesloten is bij de Horeca Alliantie van de NCV. De deelnemende restaurants zijn bekend met het glutenvrij dieet.

Parkeertip

U kunt Pendelbuslijn 100 nemen. Deze vertrekt vanaf P+R Maastricht Noord (afrit 52, Beatrixhaven), waar u de auto gratis kunt parkeren en voor €1,- een kaartje kunt kopen naar centrum Maastricht. De pendelbus rijdt van 10.00 uur t/m 19.00 uur.

Kosten

De kunstTour is in principe gratis, maar er zijn galeries bij die wel een entreeprijs vragen. Bekijk ook www.kunstTour.nl voor meer informatie.

Meer informatie?

Contactpersoon kunstTour: Wil Heugen. U hoeft zich niet van tevoren op te geven.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden