Logo
NCV | Nieuwsbrief regio Zuid-Holland juni 2016
  31 mei 2016 | EDITIE 1
 • Gluten-, lactosevrije en vegetarisch Lunch in Dordrecht, Zuid-Holland
 • Speeltuin bijeenkomst in Leiden
 • Inloopavond in Zwijndrecht
 • Ouder+kind bakworkshop in Leiden
 • ZOOcamp in diergaarde Blijdorp
 • Zuid-Hollands kinderkamp - nog een paar plekjes vrij!
Gluten- lactosevrije en vegetarisch lunch in Dordrecht, Zuid-Holland

Kadriye Ataman organiseert samen met lunchroom Puur op zondag 5 juni van 12.00 tot 14.00 uur een gluten- en lactosevrije lunch met heerlijke vegetarische mediterrane gerechten. Lunchroom Puur vindt u aan de Voorstraat 171 in Dordrecht. De lunch bestaat uit koude en warme gerechten uit Turkije. Kosten: 17,50 per persoon, inclusief 1 koude of warme drank.

Er is plaats voor 20 personen. 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Kadriye Ataman, telefoon 06-20975434, email zh.bakworkshop.dordrecht@glutenvrij.nl.

Speeltuinbijeenkomst in Leiden

Zaterdag 11 juni 2016, vanaf 10.30 uur

Speeltuinactiviteit van Karen van Zuilen en Michelle Graafland in Speeltuin Westerkwartier, Ten Katestraat 10A, 2321 AW in Leiden.

Deze activiteit is voor ouders met kind(eren) die een glutenvrije dieet moeten volgen, met broertjes en zusjes, en voor alle regio’s!

Kosten: € 1 entree per kind; aan de speeltuin te betalen
Meenemen:

 • Een kleine bijdrage voor de versnaperingen
 • Badspullen als het mooi weer is (voor kinderen tot 8 jaar)
 • eventueel je eigen lunch
 • zin in spelletjes!

 
Info en/of aanmelden bij Karen van Zuilen o.v.v. aantal kinderen en hun leeftijd bij voorkeur via mail naar zh.leiden@glutenvrij.nl. We zorgen voor hapjes en drankjes. Het is daarom handig als we weten of er kinderen bij zijn met meerdere dieet-eisen, dus geef dat even door als je langs wil komen.

Aanmelden is vooral om ons een idee te geven hoeveel we mee moeten nemen, langskomen kan altijd!

Inloopavond in Zwijndrecht

Woensdagavond 22 juni van 19.00 tot 21.00 zullen we een informatie bijeenkomst houden in het Albert Schweitzerziekenhuis in Zwijndrecht (adres Langeweg 336, 3331 LZ Zwijndrecht), voor iedereen die met coeliakie en een glutenvrij dieet heeft te maken.
Vrijwilligers van de Nederlandse Coeliakie Vereniging zullen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

U kunt vrijblijvend binnenlopen voor:

 • Informatie over coeliakie
 • Advies over leven met coeliakie
 • Het uitwisselen van ervaringen en recepten
 • Tips over vakantie, uit eten en verjaardagen


De koffie en thee staat klaar en natuurlijk kunt u proeven van heerlijke glutenvrije recepten.

Ook op 19 oktober zal er een inloopavond gehouden worden. Voor meer informatie Ingrid Boer-Schoonen: 06-42237839.

Ouder en kind bakworkshop in Leiden

Zaterdag 25 juni 2016, van 10.00 tot 12.30.

Bakworkshop van Karen van Zuilen en Michelle Graafland in het Da Vinci College locatie Lammenschans, Bètaplein 24, 2321 KS in Leiden.

Deze les is voor ouders met kind(eren) die een glutenvrije dieet moeten volgen, voor de regio Zuid-Holland, maar ook voor de Bollenstreek. In groepjes van twee ouders met hun glutenvrije kinderen maken we twee verschillende recepten: mini-pizzaatjes en cakepops. De cakepops gaan we ook versieren. De recepten worden enkele dagen voor de bakles per e-mail naar de deelnemers opgestuurd. Daarbij zit ook een bijgewerkte lijst met spullen om mee te nemen.

Meebrengen naar de les (indien mogelijk):

 • digitale (grammen) weegschaal
 • mixer met gardes en deeghaken
 • bakjes / zakjes om de baksels in mee naar huis te nemen
 • vormen: wordt nog doorgegeven
 • kwastje
 • beslagkom
 • theedoek / vaatdoekje / schort
 • afdrukjes van de recepten (in plastic mapje)             


Info en/of aanmelden bij Karen van Zuilen o.v.v. telefoon- en lidmaatschapsnummer bij voorkeur via mail naar zh.leiden@glutenvrij.nl of telefoon: 071-5680929. We kunnen de recepten ook aanpassen voor meerdere dieet-eisen, maar geef dat even door bij het aanmelden.

We werken met vooruitbetaling, dus na bevestiging van de aanmelding dient het cursusgeld te worden gestort op de rekening die wordt doorgegeven. NCV-leden betalen een bijdrage van € 9,00 per bakworkshop, introducé(e)s van onze leden € 13,00, niet-leden € 24,50 en € 5,00 per kind. Alle ingrediënten zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen.

ZOOcamp in diergaarde Blijdorp

Op zaterdag 2 juli organiseert diergaarde Blijdorp in Rotterdam weer een glutenvrij 'ZOOcamp' voor kinderen van (8), 9, 10 en 11 jaar. Het begint op zaterdag om 16.30 uur en duurt tot zondagochtend 9.30 uur.

Wil je weten wat zo'n ZOOcamp inhoudt? kijk dan snel op de website van diergaarde Blijdorp.

Het hele gezelschap eet glutenvrij, dus ook de leiding van Blijdorp.

Kosten: € 67,50
Er is maar plaats voor 25 kinderen dus… wees er snel bij. Aanmelden en/of verdere informatie: Jeandrine Kastelein, bakadvies@glutenvrij.nl, tel: 06-1679 1138.

Zuid-Hollands kinderkamp - nog een paar plekjes vrij!

We willen je uitnodigen om deel te nemen aan het 13de NCV kamp van de regio Zuid-Holland. Net als de andere jaren is het kamp in eerste instantie bestemd voor de leden van 8 t/m 15 jaar van regio Zuid Holland.

Dit jaar hebben we de accommodatie Beekse Heide, de Kievit groepsaccomodaties, afgehuurd in Esbeek, Noord-Brabant. We zullen gezamenlijk met de bus naar de kamplocatie gaan. De opstapplaatsen voor de bus zijn Leiderdorp, Delft  en Hendrik-Ido-Ambacht.

Wanneer: van vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober
Kosten: € 85,- per kind. (Dit is inclusief de kosten voor de bus)
Dieet: uiteraard glutenvrij en met eventuele andere aanpassingen wordt, tot zover mogelijk,rekening gehouden.

Lijkt het je leuk om mee te gaan:

Op de NCV-website vind je het inschrijfformulier.

Stuur het formulier naar ons op:
NCV kamp Zuid-Holland, t.a.v. C.F.B. Labrijn-Marks, Dopperstraat 3, 2983 BH Ridderkerk. Voeg daarbij een kopie van je ziektekostenverzekering (polis of pasje).

Met het invullen, ondertekenen en terugsturen van het inschrijfformulier gaan jullie akkoord met de opgestelde reglementen.

We zullen je zo snel mogelijk laten weten of je nog mee kunt. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen 68 kinderen mee. Inschrijven kan alleen schriftelijk (dus NIET per e-mail, gaarne wel een mailtje ter bevestiging van inschrijven naar zh.kinderkamp@glutenvrij.nl). Voor informatie over het kamp kun je per e-mail contact opnemen.

De accommodatie is geboekt, en we zijn alweer plannen aan het maken, dus als jullie je inschrijven maken wij er met z’n allen weer een gezellig weekend van.

Voor vragen of inlichtingen kunt u contact opnemen met Eline Spiljard, 06-13281394 of per e-mail zh.kinderkamp@glutenvrij.nl.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden