Logo
NCV | Nieuwsbrief regio Gelderland november 2016
  24 november 2016 | EDITIE November 2016
Regio Gelderland wil graag activiteiten organiseren maar heeft daarbij uw hulp nodig!

Onze regio is ingesloten in veel andere regio's dus ook als u net over de "grens" woont zijn onze activiteiten wellicht aantrekkelijk. Zo is een High tea in Culemborg ook aantrekkelijk voor de regio Utrecht, en op 7 km ligt Leerdam, regio Zuid-Holland. Kijk dus regelmatig in de activiteitenkalender op de website!

Wie wil een etentje in restaurant de ontmoeting in Nijmegen mee-organiseren?
Of paardrijden en pannenkoeken eten op een manege in Arnhem?
Of bakworkshops geven in Nijmegen?
Of heeft u andere ideeën?

Mail dan naar gl.activiteiten@glutenvrij.nl

Gezocht: Vrijwilliger voor het opbellen van nieuwe leden in de regio Gelderland

We vinden het erg belangrijk om nieuwe leden te verwelkomen en hen een luisterend oor te bieden. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die deze nieuwe leden willen bellen. Onderwerpen die tijdens een dergelijk gesprek aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de voordelen van het lidmaatschap, het kenniscentrum op de website, de activiteiten van de vereniging, maar het belangrijkste is om vooral de mensen hun verhaal te laten doen. Om u bij deze taak te begeleiden is er een belscript en kunt u via de NCV aangemeld worden voor een speciale training door PGO Support.

Voor vragen of verdere informatie kunt u terecht bij Marieke Docters van Leeuwen van de Vrijwilligershelpdesk vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl.

Kinderkamp Otterloo – 9 tot en met 11 juni 2017

Vanaf 1 januari kan u zich inschrijven voor het kinderkamp in Otterlo. Houd uw mailbox dus goed in de gaten want vol = vol.

De datum is 9 tot en met 11 juni en de kosten 60 euro per kind.

Even voorstellen: nieuwe vrijwilliger Eveline

Beste lezers,

Omdat ik vrijwilliger voor regio Gelderland ben geworden, wil ik mijzelf voorstellen aan jullie. Met Hugo (13), Liza (11) en Daan (39) woon ik (39) aan het onderste randje van de Veluwe, in Arnhem. Bij Liza is 4 jaar geleden coeliakie vastgesteld, dit was direct een pittige kennismaking met deze ziekte!

Voor informatie over coeliakie was de website van NCV een goede bron. Het aanbod aan artikelen, pasjes, recepten en vertalingen zijn bijna eindeloos. Een hoop zorgen waren weggenomen.

In het Glutenvrij Magazine was een vacature geplaatst voor vrijwilligers, laat dat nou net iets voor mij zijn. Voor mij als doel: coeliakie meer bekendheid geven, zeker met de wetenschap dat Liza zonder problemen 'ergens anders' kan eten. Ik ben te bereiken via gl.communicatie@glutenvrij.nl voor alles wat met communicatie te maken heeft in de regio Gelderland. Wil je bijvoorbeeld graag voorlichting geven, nieuwe leden bellen of heb je kopij voor de regionale nieuwsbrief, dan kan je bij mij terecht.

Vriendelijke groet, Eveline

Liza geeft les

11 jaar en uitgenodigd worden om een gastcollege over Coeliakie te geven.

Dit overkwam Liza Uijterwijk voor de tweede keer, ze mocht komen vertellen aan studenten aan de mbo-opleiding Horeca in Velp.

Met veel enthousiasme en overgave vertelde ze de studenten over... de interessante wereld van de darmen en de inhoud van haar ingerichte keukenkast.

Hopelijk mag ze volgend jaar nog meer leerlingen laten kennismaken met coelakie.

Bakworkshop brood in Heerde, Gelderland

Op 1 februari van 9.00 tot 12.00 uur en 3 februari van 13.30 tot 16.30 uur geeft Anita Dam een broodbakworkshop. We gaan brood bakken met de broodbakmachine en in de oven, met verschillende soorten meel. Tijdens de bakworkshop is er voldoende tijd om vragen te stellen en om tips en ervaringen uit te wisselen.

Bij aanmelding via gl.baklessen@glutenvrij.nl graag uw lidmaatschapsnummer en datum van de bakworkshop vermelden.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden