Volg ons
Naar de opvang of naar school

Naar de opvang of naar school

Thuis kun je zelf zorgen dat alles goed geregeld is met het glutenvrije dieet van je kind. Gaat je kind naar een kinderdagverblijf, school of de BSO, dan moet je de verantwoordelijkheid uit handen geven. Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet in het begin. Graag helpen wij je op weg.

Handige informatie

Een glutenvrij dieet is voor een groepsleider of leerkracht best lastig. Want gluten kom je overal tegen: in traktaties, in het brood tijdens de lunch, maar ook in bijvoorbeeld klei, vingerverf en lijm. Om uit te leggen wat coeliakie is en wat het glutenvrije dieet inhoudt, kun je verwijzen naar onze website. Ook hebben we een aantal handige materialen. Deze kun je aanklikken en printen:

 

Ga in gesprek

Alleen het afgeven van materialen is niet voldoende. Plan een gesprek met begeleiders en leerkrachten om alles zorgvuldig door te nemen. Wijs erop dat het dieet heel precies komt. En dat het eten van gluten onmiddellijk leidt tot beschadigingen van de darm. Vertel wat de gevolgen kunnen zijn en maak afspraken over wat er moet gebeuren als het misgaat. Wil je bijvoorbeeld direct worden gebeld of bij het ophalen worden geïnformeerd? Ga altijd samen met de begeleider of leerkracht op zoek naar de oorzaak om herhaling te voorkomen.

Niet alle ouders vinden een gesprek met begeleiders of leerkrachten gemakkelijk. Het helpt om het gesprek goed voor te bereiden of te bespreken met een andere ouder. Via de Nederlandse Coeliakie Vereniging kun je in contact komen met ouders die hier al ervaring mee hebben.

Ja, ik wil lid worden

Als lid van de NCV geniet je voor 30 euro per jaar heel wat voordelen zoals een gratis welkomstpakket en dieetadvies. 

Ja, ik wil lid worden

Hoe voer je een goed gesprek?

Dat is veel minder ingewikkeld dan je denkt. Kijk eens op slimopkomenvoorjezelf.nl hoe je kunt leren beter te worden in het voeren van een gesprek.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944