Volg ons

Met coeliakie naar het kinderdagverblijf, school of de BSO

Thuis kunt u zelf zorgen dat alles goed geregeld is met het glutenvrije dieet van uw kind. Gaat uw kind naar een kinderdagverblijf, school of de BSO, dan moet u de verantwoordelijkheid uit handen kunnen geven. Dat is niet altijd makkelijk, zeker niet in het begin. Graag helpen wij u op weg.

Handige informatie

Een glutenvrij dieet is voor een groepsleider of leerkracht best lastig. Want gluten kom je overal tegen: in traktaties, in het brood tijdens de lunch, maar zelfs in bijvoorbeeld klei, vingerverf en lijm. Om uit te leggen wat coeliakie is en wat het glutenvrije dieet inhoudt, kunt u verwijzen naar onze website. Ook hebben we een aantal handige materialen. Deze kunt u aanklikken en printen:

 

Ga in gesprek

Alleen het afgeven van materialen is niet voldoende. Plan een gesprek met begeleiders en leerkrachten om alles zorgvuldig door te nemen. Wijs erop dat het dieet heel precies komt. En dat het eten van gluten onmiddellijk leidt tot beschadigingen van de darm. Vertel wat de gevolgen kunnen zijn en maak afspraken over wat er moet gebeuren als het misgaat. Wilt u bijvoorbeeld direct worden gebeld of bij het ophalen worden geïnformeerd? Ga altijd samen met de begeleider of leerkracht op zoek naar de oorzaak om herhaling te voorkomen.

Niet alle ouders vinden een gesprek met begeleiders of leerkrachten gemakkelijk. Het helpt om het gesprek goed voor te bereiden of te bespreken met een andere ouder. Via de Nederlandse Coeliakie Vereniging kunt u in contact komen met ouders die hier al ervaring mee hebben.

 

Leestip!

Leestip!

De NCV zet zich in voor een glutenvrij Schoolontbijt. Lees meer over het Nationaal Schoolontbijt en de richtlijnen voor school en ouders

Leestip!

Meer weten over alle zin en onzin over gluten, coeliakie en 'glutenallergie'?

Lees meer

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.