Volg ons

Glutenvrij licentie voor veilige glutenvrije producten

Per 1 januari 2012 is per Europese verordening vast gelegd waaraan glutenvrije producten en etikettering moet voldoen. Om te benadrukken dat hun glutenvrij producten echt veilig en betrouwbaar zijn, laten leveranciers zich door de NCV certificeren. Na zorgvuldige screening verkrijgen deze leveranciers een glutenvrij-licentie en kunnen zij het Glutenvrij logo op hun producten tonen. Het geeft u de zekerheid dat het glutenvrij product veilig is.

Welke leveranciers werken met het Glutenvrij Logo?

Onderstaande leveranciers werken volgens de Europese richtlijnen en hebben ons logo na een uitgebreide screening voor hun producten verkregen.

Klik hier voor de leveranciers (versie juli 2016).

Daarnaast is er nog een aantal bedrijven die via onze collega-coeliakieverenigingen gecertificeerd zijn. Helaas zijn deze gegevens op dit moment nog niet compleet bij ons bekend. We streven ernaar om een zo compleet mogelijke lijst te presenteren en deze actueel te houden. Mochten sommige producenten niet vermeld zijn, dan vragen wij om dit zo snel mogelijk te melden. Op dit moment is een groot aantal producenten in het certificeringsproces.

 

Veilig Glutenvrij. Let op het keurmerk!

Veilig Glutenvrij. Let op het keurmerk!

Of een product glutenvrij is, kunt u lezen op het etiket of de verpakking. Het glutenvrij symbool (doorgestreepte aar) geeft u extra zekerheid dat het product veilig is. De NCV geeft dit internationaal erkende kwaliteitskeurmerk in licentie uit aan producenten die voldoen aan alle door ons gesteld eisen voor veilig glutenvrij eten. Lees verder.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.