Volg ons

Vind een diëtist

Vind een diëtist

Het glutenvrije dieet is de enige behandeling van coeliakie en NCGS (glutenssensitiviteit). Niet iedereen vindt het dieet even gemakkelijk. Het lukt de een beter dan de andere om het dieet strikt te volgen. Een diëtist kan u goed op weg helpen en ondersteuning blijven bieden. Zeker een diëtist die aangesloten is bij het diëtistennetwerk van de NCV. Zij zijn gespecialiseerd in het glutenvrij dieet.

Richtlijn coeliakie

Het landelijke advies aan nieuwe coeliakiepatiënten is om na de diagnose 3 tot 5 keer een bezoek te brengen aan een diëtist. De NCV beschikt over een netwerk van gespecialiseerde diëtisten.
Vanaf een jaar na de diagnose is het goed om nog eens per 1 tot 2 jaar naar de diëtist te gaan. U kunt zich dan laten informeren over de nieuwste inzichten met betrekking tot het glutenvrije dieet. Bovendien kan de diëtist kijken of u voldoende scherp bent met uw dieet en of u alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

De NCV-diëtist

NCV heeft ook een eigen diëtist. Leden kunnen hier telefonisch en per e-mail terecht voor algemene adviezen over coeliakie en het glutenvrije dieet. Indien nodig, schakelen we ook onze Medische Advies Raad (MAR) in. Adviezen van de NCV-diëtist kunnen niet worden opgevat als een diagnose, of de relatie vervangen met uw eigen arts of diëtist.

Bereikbaarheid

  • Telefoon: 035 - 6954003 (telefonisch spreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur).
  • E-mail: dietist@glutenvrij.nl (graag lidnr. vermelden)

Diëtistennetwerk NCV

De NCV heeft een eigen diëtistennetwerk. Alle aangesloten diëtisten hebben onze hoogwaardige scholing gevolgd, zodat ze op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen over het glutenvrije dieet. Wij bevelen deze gespecialiseerde diëtisten van harte aan. U kunt bij deze diëtisten terecht als u net bent gediagnosticeerd, maar ook als u uw dagelijkse voeding nog eens goed wilt bekijken. Bijvoorbeeld op verborgen gluten of volwaardigheid, of als u moeite hebt met kiezen van van nature glutenvrije vervangers.

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt drie behandeluren per jaar voor thuiswonende mensen met coeliakie. Sommige zorgverzekeraars vergoeden extra uren geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering. U kunt in uw polis zien waar u recht op heeft. Heeft u algemene vragen over het glutenvrije dieet, dan kunt u terecht bij de diëtist van de NCV.

 

Laatst bijgewerkt op 2 oktober 2017

Leestip!

Meer weten over alle zin en onzin over gluten, coeliakie en 'glutenallergie'?

Lees meer

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.