Volg ons

Doe de Gluten-game

Bekijk het introductiefilmpje hieronder en start dan de game.

Waarom deze game?

Geen gluten

Kinderen met coeliakie kunnen niet tegen gluten. Daarom eten zij glutenvrij. Als ze dat niet doen worden ze ziek. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Het zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart.

Spelenderwijs leren wat mag

In dit spel leren kinderen spelenderwijs wat ze wel en niet kunnen eten als er glutenvrij gegeten moet worden. Er is een groen kastje voor producten zonder gluten, rood voor producten met gluten en een oranje kastje voor producten waarin verborgen gluten kunnen zitten. Daarover spreken we af dat de kinderen altijd eerst aan hun ouders of verzorgers moeten vragen of ze het mogen hebben.

Oranje: verstopte gluten

Vaak zit gluten verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingredienten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier. Dit noemen we verborgen gluten.

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.