Volg ons

Coeliakie op de middelbare school

Eten op de middelbare school

Middelbareschool 1Hoe kan je gewoon meedoen met eten op de middelbare school? Wij vroegen het aan een aantal andere kinderen.

  • Ik heb altijd mijn eigen broodtrommel bij me met twee boterhammen erin. Soms vind ik het wel vervelend dat ik geen lekkere dingen uit de kantine mag terwijl alle anderen dat wel mogen, maar dan denk ik altijd bij mezelf als ik thuis kom heb ik daar mijn eigen lekkere GLUTENVRIJE dingen! Soms ben ik wel eens bang dat iemand met zijn eten op het mijne kruimelt.
  • Ik vond het heel spannend om naar de middelbare school te gaan, er zijn veel dingen nieuw. Belangrijk is dat ik zelf goed weet wat ik wel en niet mag en dat ik genoeg eten voor tussendoor en voor de lunch bij me heb. In het begin vroegen mijn nieuwe klasgenootjes wel waarom ik anders at, maar dat kon ik goed uitleggen. Ik zit nu in de derde klas. Eigenlijk vond ik het alleen het eerste half jaar soms ingewikkeld, omdat ik anders at dan mijn vrienden, maar nu vind ik dat niet meer erg en ben ik ook minder bang om fouten te maken. In het begin was ik bang dat er kruimels op het tafeltje lagen en wat anderen van mijn brood zouden vinden. Maar nu echt niet meer. Mijn coeliakie is een beetje op de achtergrond gekomen. Volgens mij ben ik net als alle andere kinderen in de klas.
  • Ik zit net op de middelbare school en ik ben de enige in mijn klas met coeliakie en dat vind ik best eng. Ik heb bedacht dat ik een presentatie ga houden, misschien tijdens de mentorles, om te vertellen wat ik heb en hoe het allemaal zit!
  • Ik vind het wel irritant dat ik altijd mijn eigen eten moet meenemen en niet die lekkere gevulde koeken en stroopwafels in de kantine kan halen. Dus ik maak de avond ervoor een lekker broodje ei of tosti’s. Dat is echt lekker joh!!  En soms zeur ik bij mijn ouders of ze alsjeblieft die lekkere koeken of de lekkerste broodjes voor me kopen, omdat ik niets kan kopen in de kantine.
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.