Volg ons
Fiscale regels bij schenken

Fiscale regels bij schenken

Wil je schenken aan de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV)? Daar zijn wij heel blij mee! Voor schenken aan goede doelen gelden speciale fiscale regels. Giften aan de NCV zijn aftrekbaar van de belasting.

Algemeen Nut Beogende Instelling

De Nederlandse Coeliakie Vereniging draagt bij aan het algemeen nut en is daarom bij de Belastingdienst geregistreerd als een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor kunnen wij en degene die schenkt, gebruik maken van fiscale voordelen. 

Omdat de NCV een ANBI is, komen wij ook in aanmerking voor enkele fiscale voordelen. Zo hoeft een ANBI geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen in het kader van het algemeen belang. En worden uitkeringen die een ANBI in het algemeen belang doet, vrijgesteld voor het recht van schenking. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Gunstig schenken

Als donateur kun je jouw gift aan de NCV aftrekken van de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting (zakelijke giften als bedrijf). Er gelden wel voorwaarden en regels. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Eenmalige gift of periodiek doneren

Je kunt de NCV steunen met een eenmalige gift. Je kunt jouw gift direct overmaken aan de NCV te Naarden, onder vermelding van 'Eenmalige Gift':

  • IBANnummer: NL76RABO0337809917
  • BIC-code: RABONL2U


Wil je ons voor langere tijd ondersteunen,  dan kan je donateur van de vereniging worden.

Meer informatie

Op de website van de Belastingdienst vind je alle informatie en regels over schenken. Je kunt je vragen over schenken ook stellen via de Belastingtelefoon: 0800 - 235 83 54 (gratis)

Word direct donateur

Vind je dat we goed werk doen? Maak dan de stap naar een jaarlijkse donatie en word donateur.

Wat doet de NCV nog meer?

Wat doet de NCV nog meer?

De NCV is de belangrijkste belangenbehartiger voor mensen met coeliakie. We doen er veel aan om hun leven makkelijker te maken.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE