Volg ons
Missie

Missie

De missie van de NCV is: de bevordering van het lichamelijk en sociaal welzijn van mensen met coeliakie en/of dermatitis herpetiformis en aanverwante ziektebeelden. Tevens het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar deze ziektes.
Onze doelstelling is: het vergemakkelijken van het leven met een glutenvrij dieet.
Deze formele, statutaire, beschrijving werd in 2014 in de praktijk gebracht door middel van het nastreven van een hoogwaardige kwaliteit van leven voor alle mensen die om een medische reden glutenvrij moeten leven. 

Meerjarenplan

De vertaling van deze missie wordt in een meerjaren beleidsplan op hoofdlijnen uitgewerkt. Eind 2018 heeft het bestuur het meerjarenbeleid 2019-2021 opgesteld. Zowel het beleid als de daaruit voortvloeiende projectplannen zijn goedgekeurd tijdens de Algemene Leden Vergaderingen. 

Omgangsvormen

Bij de realisatie van onze missie en meerjarenplannen hechten wij belang aan goede omgangsvormen. Respect voor elkaar, gelijkwaardigheid, integriteit, eerlijkheid en veiligheid vormen hierbij centrale begrippen. Deze vormen de basis voor de interne gedragscode, die binnen de NCV wordt gehanteerd. Alle leden, (vrijwillige) medewerkers en klanten worden geacht deze gedragscode na te leven.

Samenwerking

De NCV vergroot haar slagkracht door actieve samenwerking met verschillende partijen, zowel nationaal als internationaal. Belangrijke partners zijn:

 • Voedingscentrum en de Nederlandse Coeliakie Vereniging werken samen om de nieuwe app op het gebied van productinformatie van voedingsmiddelen zo goed mogelijk bruikbaar te maken voor consumenten met een voedselallergie of intolerantie. Het Voedingscentrum maakt hierbij gebruik van de kennis en het netwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. 
 • Association of European Coeliac Societies (AOECS)
 • Coeliac Youth of Europe (CYE)
 • De NCV is lid van Ieder(in) (voorheen CG-raad), koepel 
  van patiëntenorganisaties


De NCV probeert zoveel mogelijk via samenwerking haar doelen te bereiken. Zo zijn er regelmatig contacten met de Crohn en Collitus Ulcerosa Vereniging (CCUVN) en de Stichting Voedselallergie (www.voedselallergie.nl). Via haar Wetenschappelijke Adviesraad heeft de NCV direct toegang tot diverse medische behandelcentra in het land.

De NCV werkt op structurele basis met bedrijfspartners R-Biopharm en Nutrilab. Zij voeren in opdracht van de NCV op regelmatige basis testen uit op specifieke categorieën voedingsproducten.

NutrilablogoR bio logomitschriftzug2006

Schouten certification

 

 

 

De NCV participeert in een aantal onderzoeksprojecten waaronder een EFRO project in samenwerking met Wageningen Universiteit. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie.

EuGo

Zin en onzin over gluten!

Alle zin en onzin over gluten, coeliakie en ‘glutenallergie’ op een rijtje.

Lees meer.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

 • Welkomstpakket
 • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
 • Toegang tot de hele site
 • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
 • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.