Volg ons

Belangenbehartiging

De NCV komt op voor de belangen van alle mensen die om een medische reden een glutenvrij dieet moeten volgen.

We pleiten bijvoorbeeld bij de voedingsmiddelenindustrie voor heldere etiketten. Of voor het terugbrengen van gluten in voedingsmiddelen. Ook bij zorgverleners, zoals (huis-)artsen en diëtisten, brengen we coeliakie onder de aandacht. We willen dat coeliakie op tijd wordt herkend en goed wordt behandeld.  Onder andere door een actieve bijdrage te leveren aan de totstandkoming of aanscherping van behandelrichtlijnen voor coeliakie en dermatitis herpetiformis. Zoals de CBO-richtlijnen voor artsen, specialisten en hulpverleners en de NHG-standaard ‘Voedselallergie’ waardoor coeliakie voortaan is opgenomen in de huisartsenstandaard.

Concreet zaken verbeteren

Beleidstrajecten zijn vaak langdurig en met niet te voorspellen resultaat. Bijvoorbeeld als het gaat om implementatie of verandering van wetgeving.
Concreet zaken veranderen staat daarnaast hoog in het vaandel. Om die reden is de NCV de eerste patientenvereniging die zorgverleners zelf traint op kennis, behandeltrajecten en werkhouding. Bij het Diëtistennetwerk NCV zijn inmiddels meer dan 100 diëtisten aangesloten. Zij zijn gespecialiseerd in het ziektebeeld en de relatie met het glutenvrije dieet. Lid worden van dit netwerk kan alleen na een geaccrediteerd opleidingstraject dat is opgesteld en wordt bewaakt door de NCV in nauwe samenhang met de Medische Adviesraad van de NCV

Officiële glutenvrije logo

De NCV is tevens licentienemer van het officiële glutenvrij logo. Door de AOECS, de koepel van Europese Coeliakie Verenigingen, die rechthebbende eigenaar is van het geregistreerde beeldmerk, is aan de NCV toestemming verleent om dit logo in licentie uit te geven aan Nederlandse producenten die aantoonbaar glutenvrij produceren.

Word je ook lid?

De voordelen op een rij:

  • Welkomspakket
  • 4x per jaar Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met ledenpas 
  • en nog veel meer...
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.