Volg ons

Regeerakkoord extra negatief voor mensen met glutenvrij dieet

1 november 2012

In het regeerakkoord dat eind oktober is gepresenteerd, wijzigt de bestaande wetgeving op punten die specifiek van toepassing kunnen zijn op mensen met een chronische aandoening zoals coeliakie. Zo vervalt de fiscale aftrekmogelijkheid voor specifieke zorgkosten, evenals de tegemoetkoming voor specifieke zorgkosten.

Als de tweede en eerste kamer deze voornemens bekrachtigen, betekent dat een extra belasting voor mensen/gezinnen die tot nu toe de kosten voor een glutenvrij dieet als aftrekpost konden opvoeren. We ontvingen de afgelopen tijd al telefoontjes van verontruste leden.

Via de patiëntenkoepel waar de NCV bij is aangesloten, zullen we hiervoor bij de politiek aandacht vragen. Ook zal de NCV zich de komende tijd nóg meer inspannen om het glutenvrij dieet betaalbaar te houden, onder meer door te adviseren over meer gebruik van producten die van nature glutenvrij zijn, maar ook door met leveranciers aan tafel te gaan zitten om te praten over kortingen voor onze leden. De glutenvrije markten die vier keer per jaar worden gehouden, zijn ook een goede mogelijkheid om voor een relatief lagere prijs glutenvrije producten te kopen.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944