
Recepten met: vegetarisch, kan lactosevrij
Menugang: nagerecht
Ingrediënten
voor 8 personen
Aardbeien-cashewdip
- 225 gram cashewnoten, een nacht geweld
- 300 gram verse aardbeien, gehalveerd
- 3 eetlepels citroensap
- ¾ theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels ahornsiroop
- ¼ theelepel zout
- 60 milliliter vegan roomkaas (glutenvrij)
Voor op de plank
- 1 grote pitloze watermeloen
- ½ theelepel zeezout
- 1 pak glutenvrije crackers
- 30 gram zeezoutvlokken
- 30 gram chili-limoenspecerijen (glutenvrij)
- 40 gram ongezoete kokos, geraspt
- 235 milliliter kokosslagroom
- 300 gram verse blauwe bessen
- 170 gra, verse frambozen
- 230 gram verse ananas, in blokjes
- 3 kiwi’s, geschild en in kleine driehoekjes
- 170 gram verse bramen
- 2 perziken, in blokjes
- 1 bos verse munt
Benodigdheden
- Schaal
- Keukenmachine
- Kom
- Mes en snijplank
- Ronde plank Ø 50 centimeter
- Ronde schaal of bord
- 2 minikommetjes
- 2 iets grotere kommetjes
Bereiding
Aardbeien-cashewdip
- Laat de cashewnoten een nacht in een schaal met ruim water wellen.
- Giet de gewelde cashewnoten af en doe ze met de aardbeien, het citroensap, de vanille, de ahornsiroop en het zout in de keukenmachine.
- Maal er een romig mengsel van en breng op smaak.
- Meng de roomkaas door de dip en schep de dip in een kom.
- Zet het mengsel ongeveer 1 uur in de koelkast.
Op de plank
- Snijd de watermeloen op het dikste punt door en snijd er een ongeveer 4 centimeter dikke, ronde plak af.
- Wrijf beide kanten van de plak in met ¼ tl zout en leg hem ongeveer 10 minuten tussen twee lagen keukenpapier om het overtollige vocht te absorberen.
- Leg de watermeloen op de plank en snijd hem in acht punten.
- Leg de punten watermeloen voorzichtig op een bord of ronde schaal en zet die in het midden van je plank.
- Zet de aardbeien-cashewdip ernaast.
- Leg de crackers in twee porties op de rand van de plank.
- Zet twee minikommetjes op de plank en vul de ene met de zeezoutvlokken en de andere met chili-limoenspecerijen.
- Zet twee iets grotere kommen op de plank en vul de ene met het geraspte kokos en de andere met kokosslagroom.
- Schik de blauwe bessen, frambozen, ananas, kiwi, bramen en perziken rond de watermeloen.
- Garneer de plank met verse muntblaadjes.
Tips & Trucs
Door de watermeloen licht te zouten en iets plat te drukken voorkom je dat het een kliederboel wordt.