Pannenkoekentaart
Deze pannenkoekentaart is niet alleen supersimpel om te maken, maar ook een feestnummer waar iedereen blij van wordt. Zeker voor de aankomende feestdagen! Met eindeloze variaties – van chocolade en banaan tot frisse frambozen of appel-kaneel – maak je er iets unieks van. Superleuk om samen met de kinderen in de kerstvakantie te bakken.
- Recepten met
- Vegetarisch, Kan lactosevrij, Kan vegan
- Menugang
- Traktatie/Tussendoortje
- Bereidingstijd
- 60 minuten
- Koeltijd
- 1 nacht
Recept
Ingrediënten
voor 6 personen- Een flinke stapel pannenkoeken
Bijvoorbeeld met ons pannenkoekenrecept
of twee pakjes Jumbo Lekker Vrij van Gluten pannenkoekenmix - Ingrediënten om de taart mee te versieren
Voor de vulling naar wens:
Chocolade–banaantaart :
Voeg om de paar lagen plakjes banaan toe en rasp wat chocolade over de bovenkant. Ook lekker: een vleugje cacao erover zeven.
Aardbeienfeestje:
Wissel lagen af met aardbeienjam en verse plakjes aardbei.
Frambozencompote:
Verwarm diepvriesframbozen met een eetlepel maizena (glutenvrij) tot een dikke compote. Perfect tussen de pannenkoeken, eventueel met wat vanillekwark erbij.
Appel–kaneeldroom:
Dunne schijfjes appel met kaneel tussen de lagen, en bovenop toefjes slagroom. Gegarandeerd succes.
Hartige inspiratie:
Kaas, ham, blaadjes spinazie, dunne plakjes olijf
Spinazietaart:
Spinazie a la crème afgewisseld met een laagje roomkaas is ook heerlijk.
Benodigdheden
- Weegschaal
- Beslagkom
- Maatbeker
- Garde
- Koekenpan
- Juslepel
- Spatel of pannenkoekmes
- Keukenpapier
- Mooie schaal
Bereiding
1. Bak de pannenkoeken
Zet een gezellig muziekje of een leuke podcast aan, want dit duurt even. Bak alle pannenkoeken goudbruin en probeer ze even groot te maken.
2. Laat afkoelen
Stapel de pannenkoeken op een bord en laat ze helemaal afkoelen.
3. Even in de koelkast
Leg tussen elke pannenkoek een velletje keukenpapier (pannenkoek, papier, pannenkoek, papier…) tot de hele stapel op is. Dek de stapel af met een bord en zet het een paar uur – of een nachtje – in de koelkast.
4. De opbouw van de taart
Haal de pannenkoeken uit de koelkast en pak een mooi bord of een serveerschaal. Nu begint het leukste deel: stapelen!
- Smeer op de eerste pannenkoek een laagje jam, chocopasta of kaneelsuiker.
- Leg er een nieuwe pannenkoek bovenop en herhaal dit ritueel tot de stapel op is.
- Werk de bovenkant af met iets feestelijks: vers fruit, slagroom, glutenvrije sprinkles of een beetje poedersuiker.
Tips & Trucs
Knip een ster uit papier en gebruik die als mal om een patroon van cacao of poedersuiker op de taart te strooien.