Alles voor een glutenvrij leven.
Menu

salade kip brie cashewnoten

Recepten met: kip, kan lactosevrij
Menugang: Lunch, voorgerecht, bijgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 1 persoon

Voor de salade

  • 150 gram kipfilet (rauw)
  • 1 rode paprika
  • 40 gram snijbiet
  • 60 gram (room)brie*
  • 30 gram cashewnoten

Voor de dressing

  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • Snufje kerriepoeder

* Kies bij een lactosevrij dieet voor een lactosevrije brie

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Vergiet
  • Mes en snijplank
  • Bord of bakjes om alles in mee te nemen
  • Schaaltje

Bereiding

  1. Leg de kipfilet in een steelpan, giet er kokend heet water overheen en kook de kip in 10 min. gaar.
  2. Haal de kip eruit, controleer of het vlees gaar is en laat het afkoelen.
  3. Was de paprika en de snijbiet.
    Droog de paprika en de snijbiet.
  4. Snijd de paprika doormidden, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes.
  5. Snijd de brie in plakjes en scheur de kipfilet in reepjes.
  6. Leg de snijbiet op een bord.
  7. Leg de kip, paprika en brie op de snijbiet.
  8. Strooi de cashewnoten over de salade.
  9. Meng de yoghurt, de honing en het kerriepoeder in een schaaltje door elkaar tot een dressing.
  10. Druppel de dressing over de salade.

Tips & Trucs

Wil je de salade meenemen? Bereid dan de kip, de paprika, de snijbiet, de brie en de dressing voor. Stop deze ingrediënten en de cashewnoten in aparte bakjes. Voeg op de locatie alles samen en druppel er de dressing overheen. 

Wil je meer glutenvrije recepten?

Als lid van de NCV kan je bij alle glutenvrije recepten. Ben je nog geen lid kijk dan hier!

Uitgelicht

Vormen van coeliakie

Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?

Lees meer over 'Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Salade met kip, brie en cashewnoten

Lees meer over 'Salade met kip, brie en cashewnoten'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
Glutenvrij als student

Leven met kleine beurs

Lees meer over 'Leven met kleine beurs'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'