Alles voor een glutenvrij leven.
Menu
Glutenvrij recept

Trifle

Trifle is een feestelijk nagerecht in een mooie grote glazen schaal dat je met z'n allen deelt. Het bestaat uit lange vingers, dikke custard, fruit en bergen slagroom.
Dit recept komt uit het boek: Hoe maak je alles glutenvrij, van Becky Excell.

Trifle bijgesneden.png
Recepten met
Vegetarisch, Kan lactosevrij
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
20 minuten

Recept

Ingrediënten

voor 5 personen
  • 6-8 glutenvrije lange vingers* 
  • 50 gram frambozen- of aardbeienjam
  • 50-100 milliliter droge sherry of sinaasappelsap voor een alcoholvrije versie
  • 200 gram diepvriesaardbeien
  • 1 grote banaan, in plakjes
  • 5 deciliter romige glutenvrije custard**
  • 3 deciliter slagroom**
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Geschaafde amandelen of geraspte chocolade om erover te strooien

* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain keurmerk.
  Indien niet verkrijgbaar; dan met een glutenvrije claim en/of glutenvrij logo.

** Gebruik bij een lactosevrij dieet lactosevrije slagroom en maak zelf Zwitserse room
    van lactosevrije melk. Zie tips & trucs.

Benodigdheden

  • Kom of schaal
  • Mixer met kloppers
  • Mengkom

Bereiding

  1. Breek de lange vingers in stukken en bestrijk de helft ervan met de vruchtenjam.
  2. Leg de stukken twee aan twee op elkaar en bedek de bodem van de kom of schaal ermee.
  3. Schenk de sherry of het sinaasappelsap erover en laat de lange vingers even trekken.
  4. Strooi de diepvriesvruchten erover en duw ze een beetje erin.
  5. Leg de plakjes banaan erop.
  6. Schenk de custard erover.
  7. Klop de room met de poedersuiker met een mixer met kloppers op hoge snelheid stijf in de menkom en schep hem op de custard.
  8. Strooi er tot slot wat geschaafde amandelen of geraspte chocolade over.
  9. Zet de trifle tot gebruik in de koelkast.

Tips & Trucs

Romige custard wordt ook Zwitserse room genoemd en kun je makkelijk zelf maken met het recept uit onze receptendatabase. 

Uitgelicht

Vormen van coeliakie

Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?

Lees meer over 'Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Glutenvrije trifle

Lees meer over 'Glutenvrije trifle'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'