Glutenvrij recept

Cannelloni met geitenkaas en walnoot

Cannelloni vul je natuurlijk met een grootse smaak. En dit keer gebruiken we daarvoor allerlei ingrediënten die je waarschijnlijk niet direct te binnen schieten voor cannelloni.

Canneloni kopie 2.png
Recepten met
Vegetarisch
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
30 minuten
Oventijd
25 minuten

Recept

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 1 paksoi (circa 400 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olie
  • 250 gram tomatenblokjes
  • 1 à 2 takjes tijm
  • 120 gram Hüttenkäse
  • 10 milliliter citroensap
  • 8 glutenvrije cannelloni
    of vervang ze door 8 glutenvrije lasagnebladen
  • 100 gram cherrytomaten
  • 100 gram walnoten
  • 50 g zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Optioneel rucola

Benodigdheden

  • Mes en snijplank
  • Wok of braadpan
  • Ovenschaal
  • Ruime kom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de paksoi.
    Snijd de bladeren van de stelen en leg deze apart.
  3. Snijd de harde onderkant af.
    Snijd de stelen van de paksoi in de lengte doormidden en in dunne reepjes.
    Zorg dat je 200 gram gesneden paksoi hebt.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Verhit een scheutje olie in een wok.
    Fruit de ui en knoflook +/- 2 minuten aan.
  6. Voeg de paksoi toe en bak 5 mininuten mee.
  7. Voeg de tomatenblokjes toe en breng saus aan de kook.
    Laat de saus enkele minuten zachtjes koken.
  8. Maak de saus op smaak met peper en zout.
  9. Giet de helft van de saus op de bodem van de ovenschaal.
    Zet de andere helft even apart.
  10. Hak de bladeren van de paksoi fijn.
  11. Ris de tijm van de takjes en hak fijn.
  12. Meng de tijm en de paksoibladeren in een ruime kom met de Hüttenkäse.
  13. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  14. Kook de glutenvrije lasagnebladen +/- 3 min. in een ruime pan met kokend water tot ze buigzaam zijn, maar nog niet slap. 
    Gluenvrije cannelloni hoeft niet voorgekookt te worden.
  15. Leg de lasagnebladen afzonderlijk op een schone droge theedoek en dep droog.
  16. Leg aan de korte kant van elk lasagneblad wat van het mengsel van Hüttenkäse, paksoi en tijm. Rol het blad op tot een cannelloni.
  17. Leg de gevulde cannelloni/lasagnebladen op de tomatensaus in de ovenschaal.
  18. Bedek de gevulde cannelloni/lasagnebladen met de rest van de tomatensaus.
    Zorg dat je de randen ook bedekt met de saus.
  19. Was de cherrytomaten en snijd ze doormidden. Snijd grotere cherrytomaten in kwarten. Verdeel ze over de ovenschaal.
  20. Hak de walnoten grof. Verdeel ze samen met de geitenkaas over de ovenschaal.
  21. Zet de ovenschaal voor +/- 25 min. in oven.

Serveertip:
Serveer de cannelloni op een bedje van rucola. 

Tips & Trucs

Zorg dat de randen van de cannelloni of de lasagnevellen goed bedekt zijn met saus, tomaat of geitenkaas. Anders drogen ze uit en worden ze erg hard. 

Uitgelicht

Behandeling

Alles over de follow-up bij coeliakie

Lees meer over 'Alles over de follow-up bij coeliakie'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Cannelloni met geitenkaas en walnoot

Lees meer over 'Cannelloni met geitenkaas en walnoot'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'