Alles voor een glutenvrij leven.
Menu

pastasalade

Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
  • 300 g glutenvrije macaroni
  • 500 g verse sperziebonen
  • 250 g snoeptomaatjes
  • 1 pot zwarte olijven zonder pit
  • 2 potjes a 90 g pesto rosso*

* Gebruik voor een lactosevrije variant vegan pesto rosso.

Benodigheden

  • Mes en schilmes
  • 2 kookpannen
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Schaal
  • Opscheplepel

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking, maar gebruik geen zout. Kook de macaroni ongeveer twee minuten langer dan de langste tijd, die op het pak staat. Glutenvrije macaroni wordt hard als deze afkoelt. Proef voorzichtig of de macaroni zacht genoeg is. Het moet net niet uit elkaar vallen.
  2. Laat de macaroni, zodra deze gaar is, uitlekken in een vergiet en spoel deze met koud stromend water af tot het koud is.
  3. Snij ondertussen de punten van de sperziebonen en haal de draadjes eraf. Snij de bonen in stukjes van ongeveer 3 cm.
  4. Doe de bonen in een pan en doe er zoveel water bij, dat ze onder water staan. Gebruik geen zout!
  5. Breng de bonen aan de kook en laat ze ongeveer 15 – 20 minuten koken, tot ze gaar zijn.
  6. Giet de sperziebonen als ze klaar zijn af in een vergiet en spoel ze met koud stromend water af, tot ze koud zijn.
  7. Snij ondertussen de tomaatjes doormidden.
  8. Snij de olijven in plakjes.
  9. Doe de macaroni, de sperziebonen, de tomaten en de olijven in een schaal en meng er met een lepel de twee potjes pesto rosso doorheen.
  10. En klaar is je pastasalade!

Tips & Trucs

Als je sneller klaar wilt zijn, gebruik dan kant en klare sperziebonen uit een pot. Let erop dat het uitlekgewicht rond de 500 gram is. Dit komt neer op een grote en een kleine pot. Begin dan bij stap 5.

Meer recepten?

Wil je meer glutenvrije recepten? Als NCV-lid heb je toegang tot onze hele receptendatabase. Voor maar 30 euro per jaar word je al lid. Bekijk hier al je voordelen.

Uitgelicht

Vormen van coeliakie

Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?

Lees meer over 'Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Vegetarische pastasalade

Lees meer over 'Vegetarische pastasalade'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
Glutenvrij als student

Leven met kleine beurs

Lees meer over 'Leven met kleine beurs'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'