Glutenvrij recept

Vis op zijn Thais

Ben je ook gek op de Thaise keuken met al zijn pittige smaakmakers? Deze eenpansmaaltijd van groenten en vis met kokosmelk en citroengras staat binnen een half uur op tafel en is een echte smaakbom met weinig koolhydraten. Ideaal als het snel mag gaan!

Uit het kookboek van Julie van den Kerckhove, Low carb, Lekker & Snel.

Vis op zijn Thais klein.png
Recepten met
Vis, Lactosevrij, Koolhydraatarmer
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
25 minuten

Recept

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 courgettes
  • 400 gram witte vis
  • 200 milliliter volle kokosmelk, ongezoet
  • 200 milliliter vis- of groentebouillon (glutenvrij), of water
  • 2 stelen citroengras
  • zwarte peper
  • zeezout

Optioneel:

  • (Thaïse) basilicum
  • limoen
  • chili
  • lente-ui
  • cashewnoten, macadamia of pinda

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Dunschiller of schilmes
  • Mes en snijplank
  • Grote wijde braadpan

Bereiding

  1. Breng wat water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd die in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten tot deze beetgaar is.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes en de vis in kleinere stukken.
  3. Verhit een grote braadpan op het vuur en doe er de stukjes courgette en vis in samen met de kokosmelk, de bouillon en het citroengras. Kruid met peper en zout. Laat alles een 10-tal minuten garen terwijl de bouillon deels uitkookt.
  4. Voeg de broccoli kort voor het serveren toe en laat nog even mee opwarmen.
  5. Werk af met (Thaise) basilicum, partjes limoen, fijngehakte lente-ui en gerookte-paprikapoeder of chili. Ook lekker met gehakte cashew, macadamia of pinda.

Tips & Trucs

Varieer met seizoensvis zoals wijting, schelvis en kabeljauw.

Uitgelicht

Behandeling

Alles over de follow-up bij coeliakie

Lees meer over 'Alles over de follow-up bij coeliakie'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Vis op zijn Thais

Lees meer over 'Vis op zijn Thais'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'