Glutenvrij recept
Trifle
Trifle is een feestelijk nagerecht in een mooie grote glazen schaal dat je met z'n allen deelt. Het bestaat uit lange vingers, dikke custard, fruit en bergen slagroom.
Dit recept komt uit het boek: Hoe maak je alles glutenvrij, van Becky Excell.

- Recepten met
- Vegetarisch, Kan lactosevrij
- Menugang
- Nagerecht
- Bereidingstijd
- 20 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 5 personen- 6-8 glutenvrije lange vingers*
- 50 gram frambozen- of aardbeienjam
- 50-100 milliliter droge sherry of sinaasappelsap voor een alcoholvrije versie
- 200 gram diepvriesaardbeien
- 1 grote banaan, in plakjes
- 5 deciliter romige glutenvrije custard**
- 3 deciliter slagroom**
- 2 eetlepels poedersuiker
- Geschaafde amandelen of geraspte chocolade om erover te strooien
* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain keurmerk.
Indien niet verkrijgbaar; dan met een glutenvrije claim en/of glutenvrij logo.
** Gebruik bij een lactosevrij dieet lactosevrije slagroom en maak zelf Zwitserse room
van lactosevrije melk. Zie tips & trucs.
Benodigdheden
- Kom of schaal
- Mixer met kloppers
- Mengkom
Bereiding
- Breek de lange vingers in stukken en bestrijk de helft ervan met de vruchtenjam.
- Leg de stukken twee aan twee op elkaar en bedek de bodem van de kom of schaal ermee.
- Schenk de sherry of het sinaasappelsap erover en laat de lange vingers even trekken.
- Strooi de diepvriesvruchten erover en duw ze een beetje erin.
- Leg de plakjes banaan erop.
- Schenk de custard erover.
- Klop de room met de poedersuiker met een mixer met kloppers op hoge snelheid stijf in de menkom en schep hem op de custard.
- Strooi er tot slot wat geschaafde amandelen of geraspte chocolade over.
- Zet de trifle tot gebruik in de koelkast.
Tips & Trucs
Romige custard wordt ook Zwitserse room genoemd en kun je makkelijk zelf maken met het recept uit onze receptendatabase.