Glutenvrij recept
Wraps met kabeljauwfilet en groentejulienne
Wraps worden vaak gevuld met zalm of gekruid gehakt. Wil je een keer wat anders op tafel zetten? Kies dan dit recept. Met wraps die je in de winkel koopt ben je binnen een half uur klaar. Als je ze zelf bakt, sta je langer in de keuken, maar deze verse wraps zijn minder droog en scheuren niet snel.
- Recepten met
- Vis, Kan lactosevrij
- Menugang
- Lunch, Voorgerecht
- Bereidingstijd
- 60 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 4 personen voor 8 portiesVoor de wraps*:
- 1 keer het recept voor wraps
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
of - 8 medium of 4 grote glutenvrije wraps uit de winkel
Voor de vulling:
- 450 gram kabeljauwfilet of koolvisfilet zonder kruiden of paneerlaag
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- 2 ons haricots verts
- 2 grote wortels
- 1 eetlepel sojasaus (glutenvrij)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 1 theelepel wasabi
- 2 bosuitjes
- 1 bosje koriander
* Controleer bij een lactosevrij dieet of de wraps lactosevrij zijn of gebruik lactosevrije melk wanneer je ze zelf bakt.
Benodigdheden
Naast de benodigdheden voor de wraps heb je de volgende spullen nodig:
- Keukenpapier
- Koekenpan
- Schilmesje en dunschiller
- Snijplank
- Pan
- Schuimspaan
- Schone theedoek
- Schaaltje
Bereiding
De wraps:
- Maak het beslag voor de wraps volgens het recept.
- Roer voordat je de wraps gaat bakken de bieslook door het beslag.
- Bak volgens het recept 8 medium wraps.
- Bewaar de wraps zoals in het recept staat geschreven.
De vulling:
- Was de haricots verts en haal er de puntjes en eventuele draden vanaf.
- Snij de haricots verts in stukjes van ongeveer 3 centimeter.
- Schil de wortels en snij ze in hele kleine, zo dun als lucifers, reepjes (julienne).
- Zet een ruime pan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook.
- Doe, als het water flink kookt, de haricots verts in de pan. Breng het water opnieuw aan de kook en kook ze dan nog 4 minuten (blanceren).
- Haal de haricots verts met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een schone theedoek uitlekken en afkoelen.
- Breng het water opnieuw flink aan de kook en blanceer de wortel een halve minuut in het water.
- Schep de wortel met de schuimspaan uit het water en laat dit ook op de theedoek afkoelen.
- Dep de kabeljauw of koolvis droog met keukenpapier.
- Bestrooi ze met zeezout en zwarte peper uit de molen.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur.
- Zet het vuur iets lager wanneer de pan heet is.
- Doe de olie in de pan en laat dit heet worden.
- Bak de vis in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar.
Draai de vis halverwege op de andere kant. - Haal de vis uit de pan en snij hem in 12 plakjes.
- Doe voor de dressing de sojasaus, sesamolie, geraspte verse gember en wasabi in een schaaltje en roer dit met een vork door elkaar.
- Was de bosui en snij deze in dunne ringetjes.
- Was de koriander en dep deze droog.
- Houd 8 takjes koriander apart voor de garnering en snij de rest fijn.
- Doe de haricots verts met de wortel en de fijngesneden koriander in een schaal en meng hier de helft van de dressing door.
- Besprenkel de gekochte wraps met water uit de kraan en leg ze op een groot bord.
- Leg er een ander bord overheen.
- Verwarm de gekochte wraps 1 minuut in een magnetron op 750 Watt.
- Verdeel de groentes in 8 gelijke porties.
- Leg op iedere wrap de groentes in een lange lijn over het midden van de wrap.
- Verdeel de vis over de groente.
- Verdeel de bosui over de vis.
- Rol de wraps stevig op.
- Schenk over iedere wrap een streepje van de overgebleven dressing.
- Snij de wrap schuin doormidden en leg de twee helften op een bord.
- Garneer de wrap met een takje koriander.
Tips & Trucs
Houd je niet van vis? Vervang de kabeljauw of koolvis dan door kip- of kalkoenfilets.
Snij deze eerst in reepjes, kruid ze en bak ze goudbruin in een koekenpan.
Tip
Voeg wat extra groentes toe, denk aan taugé of spitskool.