Glutenvrij recept
Doesburgse mosterdsoep
Doesburgse mosterdsoep met lente-ui en spekjes. Uit het boek van Simone Bent: Een kijkje in de keuken van Simone Bent. Romig, maar ook pittig door het gebruik van grove Doesburgse mosterd.

- Recepten met
- Kan vegetarisch, Kan lactosevrij
- Menugang
- Lunch, Voorgerecht
- Bereidingstijd
- 30 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 3 personen- 1 prei
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels kokosolie
- 40 gram rijstmeel*
- 750 milliliter water
- 2 bouillonblokjes (glutenvrij en/of lactosevrij)
- 250 gram spekreepjes**
- 1 bosje lente-ui
- 3 eetlepels Doesburgse mosterd
- 100 milliliter kokosroom
- snufje peper en zout
* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain keurmerk.
Indien niet verkrijgbaar: dan met een ander glutenvrij logo of een glutenvrije claim.
** Vervang voor een vegetarische soep de spekreepjes door vegetarische
spekreepjes (glutenvrij)
Benodigdheden
- Mes en snijplank
- Vergiet
- Knoflookpers
- Soeppan
- Koekenpan
Bereiding
- Snij de prei in ringen en was de prei.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Smelt de kokosolie in de soeppan en bak de prei, ui en knoflook 3 tot 5 minuten.
- Voeg het rijstmeel toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg het water in delen toe.
- Voeg ook de bouillonblokjes toe.
- Breng aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
- Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes en snij de lente-ui in ringen.
- Voeg de mosterd en kokosroom aan de soep toe en roer het goed door en verwarm dit nog even mee.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg de lente-ui en spekjes toe.
Tips & Trucs
Vind je de soep te mild? Voeg dan nog wat extra mosterd toe.