Alles voor een glutenvrij leven.
Menu

Ontbijtmuffins

Ingrediënten

voor 9 porties
  • 150 g glutenvrij havermeel of rijstmeel*
  • 50 g amandelmeel*
  • Snufje zout
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 110 g (plantaardige) kwark of stevige yoghurt
  • 3 eieren
  • 60 g ahornsiroop of honing
  • 30 g kokosolie of plantaardige
  • boter (gesmolten)
  • 100 g frambozen
  • amandelschaafsel 

* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain keurmerk. Indien niet verkrijgbaar met een glutenvrij logo en/of glutenvrije claim.

Benodigheden

  • 9 muffinvormpjes
  • muffinbakvorm
  • Mengkom
  • Spatel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  2. Zet de muffinvormpjes klaar.
  3. Roer de melen, zout, bakpoeder, citroenrasp en vanille door elkaar.
  4. Spatel hier de yoghurt, gesmolten kokosolie of boter, eieren en de ahornsiroop doorheen net zolang totdat je geen klontjes meer ziet.
  5. Proef even of je het beslag zoet genoeg vindt.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul de vormpjes 2/3 met het beslag.
  7. Duw de frambozen in de cakejes.
  8. Strooi hier amandelschaafsel overheen.
  9. Bak de muffins in zo’n 25 a 30 minuten goudbruin.
  10. Laat ze even afkoelen en dan…. genieten maar!

Tips & Trucs

Bewaartip! Je kan de glutenvrije ontbijtmuffins zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren of vries deze per plak in.

Meer recepten?

Wil je meer glutenvrije recepten? Als NCV-lid heb je toegang tot onze hele receptendatabase. Voor maar 30 euro per jaar word je al lid. Bekijk hier al je voordelen.

Uitgelicht

Vormen van coeliakie

Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?

Lees meer over 'Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Ontbijtmuffins met frambozen

Lees meer over 'Ontbijtmuffins met frambozen'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
Glutenvrij als student

Leven met kleine beurs

Lees meer over 'Leven met kleine beurs'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'