Glutenvrij recept
Vis op zijn Thais
Ben je ook gek op de Thaise keuken met al zijn pittige smaakmakers? Deze eenpansmaaltijd van groenten en vis met kokosmelk en citroengras staat binnen een half uur op tafel en is een echte smaakbom met weinig koolhydraten. Ideaal als het snel mag gaan!
Uit het kookboek van Julie van den Kerckhove, Low carb, Lekker & Snel.
- Recepten met
- Vis, Lactosevrij, Koolhydraatarmer
- Menugang
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd
- 25 minuten
Recept
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 2 courgettes
- 400 gram witte vis
- 200 milliliter volle kokosmelk, ongezoet
- 200 milliliter vis- of groentebouillon (glutenvrij), of water
- 2 stelen citroengras
- zwarte peper
- zeezout
Optioneel:
- (Thaïse) basilicum
- limoen
- chili
- lente-ui
- cashewnoten, macadamia of pinda
Benodigdheden
- Kookpan
- Dunschiller of schilmes
- Mes en snijplank
- Grote wijde braadpan
Bereiding
- Breng wat water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd die in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten tot deze beetgaar is.
- Snijd ondertussen de courgettes in blokjes en de vis in kleinere stukken.
- Verhit een grote braadpan op het vuur en doe er de stukjes courgette en vis in samen met de kokosmelk, de bouillon en het citroengras. Kruid met peper en zout. Laat alles een 10-tal minuten garen terwijl de bouillon deels uitkookt.
- Voeg de broccoli kort voor het serveren toe en laat nog even mee opwarmen.
- Werk af met (Thaise) basilicum, partjes limoen, fijngehakte lente-ui en gerookte-paprikapoeder of chili. Ook lekker met gehakte cashew, macadamia of pinda.
Tips & Trucs
Varieer met seizoensvis zoals wijting, schelvis en kabeljauw.