Quinabouleh
Tabouleh, een Midden-Oosterse granensalade, wordt meestal gemaakt van bulgur, gebroken tarwe, dit is niet glutenvrij.
Dit recept uit de Glutenvrije Bijbel van kookboekenauteur Janneke Vreugdenhil wordt gemaakt met quinoa en vormt zo een heerlijk, gezond en licht lunchgerecht.
Je kunt de salade zo serveren, of er kleine slablaadjes bij geven. die iedereen dan zelf aan tafel vult.

- Recepten met
- Vegetarisch, Kan lactosevrij, Kan vegan
- Menugang
- Lunch
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Koeltijd
- 30 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 4 personen- 100 gra, quinoa*
- 1 middelgrote tomaat heel klein gesneden
- 20 gram bladpeterselie, fijngehakt.
- 10 blaadjes munt, fijngehakt
- 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
- Sap van 1-1½ citroen
- Olijfolie
- Zout en peper
- 75 gram feta, verkruimeld of in kleine blokjes**
Naar wens:
- 2-3 kropjes little gem, de blaadjes losgehaald
* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain-keurmerk.
Indien niet verkrijgbaar; dan met een glutenvrije claim en/of glutenvrij logo.
** Gebruik bij een lactosevrij dieet of voor een vegan variant lactosevrije of plantaardige feta.
Benodigdheden
- Pan
- Zeef
- Mes en snijplank
- Cirtuspers
Bereiding
- Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Giet af, laat uitlekken, spreid de korrels uit over een groot plat bord om snel te laten afkoelen.
- Voeg de tomaat, kruiden en de lente-uitjes toe aan de quinoa en hussel.
- Maak de salade op smaak met flink wat citroensap, olijfolie, zout en peper.
- Bestrooi met de verkruimelde feta.
- Zet de quinabouleh op tafel en laat iedereen zelf zijn slablaadje ermee vullen.