Volg ons

Onderzoek Universiteit Maastricht

15 oktober 2018

Heb je de oproep van de Universiteit van Maastricht gelezen?

Wij zijn door de Maastricht Universiteit gevraagd om een oproep voor een onderzoek te delen onder onze leden. In verschillende Facebook groepen is er ook al een oproep gedaan.
Het gaat om een onderzoek naar probiotica als middel tegen klachten na een dieetfout waarbij mensen met coeliakie en NCGS 3 gram gluten (overeenkomend met ruim 1 snee brood) krijgen via een vloeibaar ontbijt en lunch. Vervolgens worden via een neussonde vloeistoffen uit de darm afgetapt. Het onderzoek heet “Proof of concept clinical trial of safety and biological activity of Bifidobacterium Longum NCC 2705 in gluten sensitivity”. Toen we het onderzoek lazen hadden we veel vragen.
We zijn inmiddels in gesprek met de onderzoekers van Maastricht Universiteit en zodra we een beter beeld hebben bij het onderzoek zullen we hierover weer berichten.
Als NCV vinden we dat het heel belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt naar nieuwe middelen bij coeliakie. Maar wij willen wel iets meer weten over de onderzoeksopzet en de haalbaarheid. Wordt vervolgd.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.