Volg ons

Grote glutenfout in blad LEKKER WETEN van Ekoplaza

9 juli 2015

In het blad LEKKER WETEN, dat bio-supermarkt Ekoplaza uitgeeft voor haar klanten, staat een klassieke en ook zeer ernstige fout op het gebied van gluten. We hopen dat er nog niet al teveel mensen met een glutenvrij dieet ziek zijn geworden.

Op pagina 56 staat een recept 'spaghetti carbonara in een nieuw jasje’. Het nieuwe aan het jasje is dat het recept gemaakt wordt op basis van sojaroom in plaats van slagroom en dat de  volkoren spaghetti op basis van SPELT is. (!) Rechtsboven op de pagina staat daarbij het glutenvrij teken van Ekoplaza. Spelt is echter niet glutenvrij, bevat net zo veel gluten als tarwebrood en dus volledig ongeschikt voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit (NCGS) die een glutenvrij dieet moeten volgen.

We hebben Ekoplaza op de hoogte gebracht van deze fout en gaan er van uit dat zij snel actie zullen ondernemen. We hopen dat er nog niet al teveel mensen met een glutenvrij dieet ziek zijn geworden.

Dat spelt glutenvrij zou zijn is een klassieke fout die veel gemaakt wordt. De NCV probeert al jaren dit misverstand uit de wereld te helpen.

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.