Volg ons

Steekproef Consumentenbond: GV brood te zout

11 april 2014

De Consumentenbond onderzocht de voedingswaarde van 10 verschillende glutenvrije broden en broodjes die verkrijgbaar zijn in supermarkten en natuurvoedingswinkels. Van de 10 broden bevatten 7 te veel zout.

De NCV en de Wageningen Universiteit doen samen op dit moment uitgebreid onderzoek naar de voedingswaarde van ondermeer brood en broodmixen in het kader van het toewerken naar een advies voor een gebalanceerd advies over voeding bij een GV dieet. Hieruit blijkt dat niet alleen zout het probleem is. Voor de NCV is het uitgebreide onderzoek een volgende stap in haar programma Goed Glutenvrij. Op 12 april a.s. tijdens de Nederlandse Coeliakie Dag zal Dr. Irene Gosselink een eerste uitkomst laten horen van het uitgebreide onderzoek. Voor het programma van de NCD zie op deze website.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van de Consumentenbond.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.