Volg ons

Nationaal Schoolontbijt 4 t/m 8 november

28 november 2013

Tussen 4 en 8 november krijgen alle leerlingen van basisscholen in Nederland, voor de elfde keer, een gratis ontbijt geserveerd. Op 4 november geeft Marco Borsato de feestelijke aftrap in het Mediapark in Hilversum.

Maar de organisatie waarschuwt: met diëten kan (nog steeds) geen rekening worden gehouden. Daarom heeft Nationaal Schoolontbijt, samen met de NCV, een checklist opgesteld voor ouders van kinderen met coeliakie. Aan de hand daarvan kunnen zij zelf een ontbijt voor hun kind samenstellen. Dat wordt dan in de klas, samen met de 'gewone'  ontbijten, opgediend. Alles wat u moet weten, alles waar u rekening mee moet houden staat in deze checklist. Er staat precies in wat u moet doen en wanneer, zodat ook uw kind van een lekker en veilig glutenvrij ontbijt kan genieten.

U kunt de checklist hier downloaden. De samenstelling van het 'gewone'  ontbijt vindt u hier. Sommige belegsoorten zijn ook geschikt voor kinderen met coeliakie. De checklist voor leerkrachten en hulpouders staat hier.

Nationaal Schoolontbijt 4 t/m 8 november
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944