Volg ons

Congresdag op vrijdag 6 september

19 juni 2013

Een overzicht van de meest recente ontwikkelingen rondom auto-immuunziekte coeliakie. Diagnose en oorzaken van onderdiagnostiek, recente onderzoeken, beschrijving van z.g. ‘glutensensitiviteit’ en misverstanden hieromtrent zullen besproken worden. Een congres voor huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen, MDL artsen, diëtisten en voedingsdeskundigen.

Scientific and Medical Overview and Future Prospects of Coeliac Disease

Datum: Vrijdag 6 september 2013 (10.00 – 16.00 uur)

Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen, Mauritskade 63, Amsterdam

Een overzicht van de meest recente ontwikkelingen rondom coeliakie zorgt voor meer inzicht in deze auto-immuunziekte waar 170.000 mensen in Nederland aan lijden, maar waarvan slechts een deel gediagnosticeerd is. Op het congres wordt daarom aandacht besteed aan de verschillende verschijningsvormen van coeliakie, die het stellen van een adequate diagnose bemoeilijken. Nieuw zijn de inzichten in de neurologische gevolgen die de aandoening met zich meebrengt, maar ook de opkomst van glutensensitiviteit als aandoening. In alle gevallen is het glutenvrije dieet nog altijd de enige behandeling.  De Association of European Coeliac Societies viert met dit congres haar 25-jarig bestaan. De AOECS is een onafhankelijke non-profitorganisatie en het overkoepelende orgaan van 39 Europese nationale coeliakie patiëntenverenigingen.

De organisatie is in handen van het LUMC, VUmc en Wageningen University, in samenwerking met de NCV en de AOECS. Meer informatie over het programma en inschrijven vindt u op http://www.aoecsamsterdam2013.org/congresdag.

Congresdag op vrijdag 6 september
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944