Volg ons

Domino’s Pizza stopt voorlopig met verkoop glutenvrije pizza's

7 mei 2015
Auteur: NCV

Domino’s Pizza heeft aangekondigd voorlopig te stoppen met de verkoop van GV pizza’s in de tien testwinkels. Reden daarvoor is dat de bereiding van een glutenvrije pizza zoals zij die ontwikkeld hebben de operatie in de winkel op dit moment teveel vertraagd. Er zal onderzocht worden op welke manier er eventueel toch glutenvrije pizza’s verkocht kunnen worden, wat een landelijke uitrol op dit moment niet mogelijk maakt.

Domino's was de eerste pizzaketen die vorig jaar toegelaten werd tot de Horeca Alliantie NCV, een groep van restaurants waar veilig glutenvrij eten besteld kan worden. Restauranthouders en personeel worden getraind en geïnstrueerd. Veel restaurants claimen glutenvrij eten te serveren, maar al te vaak is dit eigenlijk glutenarm. Te weinig kennis over ingrediënten en teveel risico op kruisbesmetting wordt aangetroffen in restaurants. Ook na de introductie van de nieuwe wetgeving december jl. had Domino's de hele procedure onder de knie en konden zij aantoonbaar glutenvrije pizza's verkopen. Voor heel veel mensen met coeliakie een enorm geschenk.

Esther Melenberg; hoofd diëtetiek van de NCV en coördinator van de Horeca Alliantie NCV: 'voor mensen met coeliakie is dit echt geen goed nieuws. Wij weten hoe belangrijk het is voor mensen met coeliakie om 'gewoon' en dus veilig een GV pizza te bestellen. We kregen berichten dat mensen soms jarenlang geen pizza hadden gegeten en hoe heerlijk het was om dat eindelijk te kunnen. Gewoon meedoen is vreselijk belangrijk als je dieet zoveel beperkingen kent. We waren enorm blij dat Domino's z'n nek durfde uit te steken, want makkelijk is het niet om een GV pizza te bereiden in een omgeving waar de gluten overal rond dwarrelen.'

Domino's startte de test in een drietal winkels en heeft daar enkele maanden geleden nog eens zeven vestigingen aan toegevoegd. De testresultaten zullen worden gebruikt om op termijn een eventuele beter passende invulling te geven aan de verkoop van een glutenvrije pizza. 'We hopen dat er andere pizzaketens of pizzeria's zijn die zich zullen melden om het predicaat Horeca Alliantie te verwerven zodat mensen met coeliakie daar ook echt veilig pizza kunnen eten', aldus Melenberg van de NCV. 'Want een glutenvrije pizza bestellen in een restaurant dat niet gecertificeerd is, is voor mensen met coeliakie een groot risico. Voor mensen die echt glutenvrij moeten eten omdat ze coeliakie hebben is alleen de uitspraak 'wij serveren GV eten' domweg niet voldoende'.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944