Volg ons

Prof. Mulder klimt op de fiets voor onderzoek: Aqua Tulip Tour

16 mei 2013

Prof. Chris Mulder, VU Medisch Centrum gaat op 25 mei a.s. in Limburg 130 km fietsen ter nagedachtenis van patiënten die zijn overleden aan lymfeklierkanker als complicatie van coeliakie.

Teampaginahttp://aquatuliptour2014.alvarum.com/

Persoonlijke pagina Chris Mulder: http://aquatuliptour2014.alvarum.com/chrismulder

De door de families uitgezette fietstocht heeft de naam Aqua Tulip Tour gekregen. Mulder hoopt hiermee geld op te halen voor meer onderzoek naar deze complicatie. De Nederlandse Coeliakie Vereniging steunt Prof. Chris Mulder met een donatie uit haar onderzoeksfonds en is op zoek naar nog meer mensen die Prof. Chris Mulder willen sponsoren. Alle bedragen zijn welkom. U kunt uw bijdrage overmaken op bankreknr. NL 76 RABO 0337 8099 17 (BIC RaboNL2U) tnv Nederlandse Coeliakie Vereniging – onderzoeksfonds o.v.v. Aqua Tulip 2013.

Lees hieronder de persoonlijke oproep van Prof. Chris Mulder: 
Prof. Chris Mulder: ‘Al jaren behandelt het Vumc-Coeliakie Centrum patiënten met coeliakie en complicaties . Er zijn in die jaren door intensief wetenschappelijk onderzoek veel inzichten gecreëerd in dit ziektebeeld en vooruitgang geboekt op terreinen zoals behandeling van complicaties van coeliakie. Hierin is voortdurend beweging. Het Coeliakie-centrum Amsterdam richt zich ondermeer op voorkoming van Lymfeklierkanker bij coeliakie en heeft hiervoor een specifiek  beenmerg transplantatie programma.

Een van de fenomenen die wij al jaren waarnemen is het afnemen van miltgrootte bij patiënten met gecompliceerde vormen van coeliakie. Het treedt op de voorgrond bij refractaire coeliakie , en bij patienten , die een lymfeklier kanker hebben of hebben gehad. Dit is een fenomeen wat wij niet begrijpen en waar wereldwijd nog nauwelijks wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Een verkleinde milt kan implicaties hebben voor de toekomst, waarbij men moet denken aan bijvoorbeeld extra vaccinaties (bv pneumokokken-vaccin) of intensievere vaccinatieprogramma’s bij patiënten met een kleiner wordende milt.

Ons doel is te onderzoeken of bij patiënten met coeliakie inderdaad sprake is van een kleiner wordende milt en of deze kleinere milt ook daadwerkelijk is veranderd in functie. Daarnaast willen we weten of deze groep mensen een verhoogde kans heeft om lymfeklier kanker te ontwikkelen.

Om dit project te kunnen financieren worden we onder andere gesteund door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast zouden we ook uw steun goed kunnen gebruiken.

Wij fietsen op 25-5-2013 130 km in Limburg, “limburgs mooiste” ter  nagedachtenis aan patiënten die we verloren aan Lymfeklierkanker als complicatie van Coeliakie. We noemen dit de Aqua-Tulip tour, waarbij de namen van 2 patiënten terugkomen in de naamgeving. We hopen op uw sponsoring, we hopen op op minimaal 10 euro, maar 100 of 150 euro zou ook prachtig  zijn…’.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944