Volg ons

Kunt u als gast rechten ontlenen aan glutenvrije beloften?

23 juni 2015

Gisterenavond in de uitzending Groeten van Max een item over Gonny Meijering. Zij heeft coeliakie en boekte een reis naar Turkije via Corendon. Omdat ze zeker wilde weten dat het Hotel echt glutenvrij kon koken, nam ze zelf van tevoren contact op. Het hotel verzekerde haar dat ze glutenvrij konden leveren en Gonny boekte de reis bij Corendon.

Eenmaal te gast in het hotel bleek de glutenvrije belofte niet waar gemaakt te kunnen worden. Gonny werd doodziek doordat ze toch gluten binnenkreeg en na een paar dagen hulpeloos in de hotelkamer doorgebracht te hebben zijn Gonny en haar man naar huis gegaan. Kan je als gast rechten ontlenen de belofte van zo’n hotel?

Medische essentie

Wanneer een dieetvoorschrift zoals bij coeliakie, zo belangrijk is dat het boeken van een reis hier vanaf hangt, dan wordt er gesproken over een (medische) essentie. Aan deze essentie heeft een reisorganisator zich te houden en hieraan kunt u rechten ontlenen. Deze essentie dient u bij de boeking uitdrukkelijk kenbaar te maken. Over het algemeen zijn er kosten aan verbonden. De reisorganisatie dient schriftelijk te bevestigen of de essentie wordt geaccepteerd en wat hiervan de kosten zijn. 

Als u tijdens uw boeking een voorkeur aangeeft dan wordt er gesproken over een preferentie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

U kunt hier de hele uitzending van de Groeten van Maxbekijken: http://groetenvanmax.omroepmax.nl/uitzending/groeten-van-max-maandag-22-juni-2015/

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.