Volg ons

De NCV staat in de Trouw Goede Doelen Top 50!

23 november 2012

De NCV is erg trots dat de organisatie op plek 20 staat genoteerd in de Trouw Goede Doelen Top-50 die vandaag is gepubliceerd.

Op 23 november heeft dagblad Trouw voor de derde keer de Goede Doelen Top-50 gepubliceerd. Alle meer dan 5500 fondsenwervende organisaties uit de databank van Kennisbank Filantropie komen in aanmerking voor een notering in de ranglijst van Trouw, een overzicht van goede doelen die goed scoren op de kans op een grote positieve maatschappelijke prestatie. Er is gekeken naar de manier waarop organisaties zijn opgezet. Is het goede doel transparant? Is de doelgroep betrokken bij de opzet en voortgang van de activiteiten? Hoe staat het met de bereikbaarheid en wordt er samengewerkt met andere organisaties?

'Van goed opgezette goede doelen is de verwachting dat zij beter presteren' aldus Trouw. De krant baseerde de Top 50 op de compleet ingevulde vragenlijsten door 347 goede doelenorganisaties. Meer achtergrondinformatie over de totstandkoming van de top-50 is hier te vinden.

'Dit is een beloning voor de professionalisering van de vereniging die we een aantal jaren geleden hebben ingezet. Met de steun van onze grote groep vrijwilligers, externe experts en goed samenwerken met andere organisaties, zijn we volop actief om ons dagelijks in te zetten voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen' laat Bianca Rootsaert, directeur, weten. 'Met dit steuntje in de rug zullen we ook in 2013 weer klaar staan voor mensen met coeliakie en dermatitis herpetiformis.'

Steun ons! Met uw giften kunnen we zorgen voor meer en kwalitatief betere voorlichting, meer ondersteuning en bekendheid geven aan wetenschappelijk onderzoek, meer begrip creëren voor het leven met een glutenvrij dieet en een nog krachtiger belangenbehartiging voor onze doelgroep inzetten. Samen met u kunnen wij dit waarmaken. Naast lid of donateur worden van de NCV, kunt u ons steunen door geld te doneren of te schenken.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944