Volg ons

Preventief Medisch Zelfonderzoek vanuit patientenperspectief

18 mei 2015

Al die zelftesten die je tegenwoordig kunt doen om te kijken of je wel of niet gezond bent. Online testen, testen waarbij je bloed, urine of speeksel moet afgeven of 1 daagse total check aanbiedingen. Wat kun je er mee en is het wel voor jou geschikt? En ben je voorbereid als de uitslag niet zo positief is?

Vandaag wordt vanuit patientenperspectief de zelftesten die niet meer weg te denken zijn uit ons medisch landschap besproken tijdens het congres Check de Check. De samenwerkende patientenorganisaties, waaronder de Nederlandse Coeliakie Vereniging vinden vooral dat je genoeg info tot je beschikking moet hebben voor je de test – eventueel – gaat doen. Een nieuw digitaal platform met checklists beschikbaar voor iedereen die een zelftest overweegt zal gelanceerd worden. www.checkdecheck.nl

Hier treft  u tevens de openingstoespraak van het congres aan uitgesproken door directeur van de NCV, Bianca Rootsaert. Haar boodschap: zelftesten zorgen ervoor dat de bestaande aanbieders in het zorglandschap nog meer met elkaar moeten samenwerken.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944