Volg ons

Oproep! Ben jij de toekomstige bekende Nederlander?

7 april 2011

De Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakievereniging Vereniging voeren samen vanaf half mei tot en met half juni 2011 campagne voor coeliakie. Er wordt gezocht naar een jonge vrouw of man tussen de 18 en 26 jaar met coeliakie. Vanwege overweldigende belangstelling is aanmelding mogelijk tot uiterlijk dinsdag 12 april 10.30 uur.

Let op: Inmiddels is er iemand gevonden, aanmelden is niet meer nodig

Oproep! Ben jij de toekomstige bekende Nederlander die we zoeken?

Waarom zoeken we jou?!

De Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakievereniging Vereniging voeren samen vanaf half mei tot en met half juni 2011 campagne voor coeliakie. Tijdens de campagne wordt een digitale zelftest gelanceerd, waarmee mensen aan de hand van een digitale vragenlijst kunnen uitsluiten of ze coeliakie hebben. De arts stelt uiteindelijk de diagnose. In Nederland hebben naar schatting 160.000 mensen coeliakie, maar bij slechts 25.000 tot 30.000 mensen is de diagnose gesteld. Het is de meest onbekende volksziekte van Nederland. Met deze campagne willen de MLDS en de NCV Nederland bekend maken met coeliakie en stimuleren dat zoveel mogelijk mensen de digitale zelftest invullen.

Wie zoeken we?
Voor onze campagne zoeken we een jonge vrouw of man tussen de 18 en 26 jaar met coeliakie die ons boegbeeld van de campagne wil worden. Je foto wordt gebruikt in de campagne uitingen. Je staat graag in de aandacht en wil een bekende Nederlander worden. Je wilt jezelf bekend maken om zo coeliakie bekend te maken. Je bent een graag geziene gast in radio- en televisieprogramma’s om daar te praten over coeliakie; je ervaringen, de klachten en uiteraard om de digitale zelftest te promoten.

Wat verwachten we?
Je wordt het gezicht van onze campagne. Verwacht wordt dat je je minstens één maand, van 21 mei t/m 18 juni, voor de campagne wilt inzetten. Je bent bereid om in tv-programma’s en radioprogramma’s op te treden om te komen praten over coeliakie en waarom het zo belangrijk is dat coeliakie meer bekendheid krijgt. Je wilt een bekende Nederlander worden en doet daar alles aan. Je kan helder vanuit je eigen ervaring vertellen over coeliakie, wat de symptomen zijn en uiteraard de digitale zelftest promoten.

Voor het werk en de inzet tijdens de hele campagnemaand (van 21 mei t/m 18 juni en eventuele korte uitloop) stelt De Maag Lever Darm Stichting een passende vergoeding beschikbaar en uiteraard zullen er ook goede afspraken met je gemaakt worden over de invulling van de taken en over je privacy. Alle afspraken worden in goed overleg vastgesteld. Je kunt tot uiterlijk dinsdag 12 april 10.30 uur reageren door een mailtje te sturen naar de Maag Lever Darm Stichting, Veronique de Bos: debos@mlds.nl of bellen met de MLDS 033-7523500 of naar de NCV 033-2471048.

Namens de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944