Volg ons

Ook dit jaar glutenvrije crackers bij het Schoolontbijt

20 oktober 2015

De NCV is al jaren partner van het Nationaal Schoolontbijt dat jaarlijks gehouden wordt op zo’n 3000 scholen met 600.000 basisschoolleerlingen. Dit jaar is het de dertiende editie en deze vindt plaats van 9 tot en met 13 november 2015.

Vorig jaar was het dankzij Rob Roffel van Consenza gelukt om in de ruim 20.000 ontbijtdozen een pakje glutenvrije crackers te krijgen. Daar waren we ontzettend blij mee en uit de reactie van onze leden velen met ons. Dus ook dit jaar hebben we Rob benaderd. Rob: ‘Ik vond het heel erg leuk om mee te doen vorig jaar. Zo met zijn allen aan de ontbijttafel is voor kinderen een goed moment om aan de wereld te laten zien dat glutenvrij er ook bij hoort. Dus ja, ik doe dit jaar ook weer mee met de crackers. Het lijkt me nog leuker om in de toekomst vers brood te kunnen leveren.’

Naast de glutenvrije crackers is het ook belangrijk dat de leerkrachten, hulpouders en klasgenoten goed op de hoogte zijn wat er nodig is om echt veilig glutenvrij te ontbijten. Daarom heeft de NCV een handleiding opgesteld die op de website ter beschikking is gesteld en die digitaal wordt meegestuurd met de informatie van het Nationaal Schoolontbijt. Onze diëtist onderzoekt ook elk jaar of het aangeboden beleg wel of niet glutenvrij is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de diëtist via: dietist@glutenvrij.nl.

 

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944