Volg ons

Fijne Koningsdag!

26 april 2016

Graag wensen wij iedereen een gezellige en feestelijke Koningsdag morgen!

Mocht u thuisblijven vanwege de weersverwachtingen en zin hebben om te bakken, dan hebben wij hier een recept voor heerlijke, glutenvrije, oranje tompoucen!

Eet smakelijk!

 

 

Recept glutenvrije, oranje tompouces


Ingrediënten

  • 1 x monchou 100 gram
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 x zakje klopvast (glutenvrij)
  • 1 x zakje vanillesuiker
  • 60 gram witte glutenvrije basterdsuiker
  • 4 x plak glutenvrij bladerdeeg
  • 100 gram glutenvrije witte chocolade
  • 1 x sinaasappel
  • 1 x blik mandarijn partjes (glutenvrij)
  • 1 x bakpapier
  • 1 x bakbonen
  • 1 x spuitzak

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, snijd ze tot 8 rechthoeken en prik er gaatjes in met een vork.
  2. Beleg de plakken bladerdeeg met een ander vel bakpapier en verdeel de bakbonen hierover.
  3. Bak deze zo’n 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en laat deze vervolgens afkoelen.
  4. Klop de slagroom samen met de klopvast en de vanillesuiker stijf. Roer de monchou met de basterdsuiker los. Spatel door de slagroom tot een egale massa. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Smelt de witte chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je in een pan water op het vuur zet.
  6. Wanneer de chocolade gesmolten is besmeer je vier bladerdeegkoekjes ermee. Rasp de schil van de sinaasappel en bestrooi over de chocolade.
  7. Laat ze hard worden. Laat de mandarijnen uitlekken in een vergiet.
  8. Zet de tompouce in elkaar. Schep het monchou mengsel in een spuitzak. Leg een bladerdeegkoekje zonder chocolade op een schoteltje, spuit hier een laag monchou room op en beleg met partjes mandarijn.
  9. Spuit er nog een laag monchou vulling op en beleg dan met het met chocolade bestreken bladerdeegkoekje.
  10. Herhaal dit voor de andere drie tompouces. Versier tenslotte iedere tompouce met twee partjes mandarijn.
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.