Volg ons

Maaltijden KLM niet 100% glutenvrij

23 augustus 2016

Voor mensen met een glutenvrij dieet is het een risico om de ‘glutenfriendly’ maaltijden van KLM te eten. Hoewel KLM tegenover NCV verklaart dat de maaltijden ‘geschikt zijn voor mensen met een glutenintolerantie’, kan de luchtvaartmaatschappij anderzijds niet garanderen dat de ‘gluten friendly meals’ 100% glutenvrij zijn.

Volgens de NVWA is KLM niet in overtreding. ‘Nergens wordt letterlijk beweerd dat de maaltijden glutenvrij zijn, dus is er geen sprake van een overtreding’, laat een woordvoerster weten.

De NCV vroeg om opheldering na een klacht van een lid dat ziek geworden was van een ‘glutenvrije’ snack van de KLM. Ook legde de NCV een klacht neer bij de NVWA.  Met betrekking tot de norm van maximaal 20 ppm gluten– standaard voor de claim glutenvrij- zegt de KLM ‘andere richtlijnen’ te hanteren.

De NCV vindt deze communicatie verwarrend. Er wordt enerzijds gemeld dat de maaltijden geschikt zijn voor mensen met een glutenintolerantie. Dat is synoniem voor coeliakie. Daar geldt de norm van 20 ppm, en dan kun je een product 100% glutenvrij noemen.  Maar anderzijds stelt de KLM dus dat ze ‘ gluten friendly’ meals serveren waarop ze geen 100% garantie kunnen geven.

De NCV is in gesprek met KLM om te vragen om de vermelding anders te formuleren. 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944