Volg ons

Even voorstellen: Floris van Overveld, onze nieuwe directeur

1 juli 2019

Floris van Overveld (46) is sinds 1 juli onze nieuwe directeur. Hiervoor werkte hij onder meer voor KWF Kankerbestrijding, Ieder(in) en Kunstenbond. Wie is hij, wat heeft hij met coeliakie en wat wil hij met de NCV bereiken?

Wie is Floris van Overveld?

“Ooit opgeleid als farmacochemicus heb ik van organisaties met een betrokken, maatschappelijke achterban mijn werk gemaakt. De onderzoekende en analytische blik van mijn studie neem ik nog steeds mee. Ik heb een bijzonder hart voor verenigingen zowel professioneel als vrijwilliger in mijn eigen vrije tijd. Daarover gesproken: ik ben een fanatiek wielrenner en trots lid van de club Gaul! die fietst voor War Child. Mijn andere passie is improvisatietheater.”

Wat heb je met coeliakie?                               

“Ik heb zelf geen coeliakie en ken ook niemand in mijn directe omgeving. Maar als ik me verplaats in mensen met coeliakie treft me de heftigheid van altijd moeten opletten op wat je eet, of hoe het is klaargemaakt. Zelf heb ik astma en iedere dag medicijnen gebruiken is al best pittig, laat staan dat je continu op je hoede moet zijn bij zoiets basaals als eten.

Onlangs heb ik het boek ‘Toxicology’ van een van mijn oude hoogleraren gelezen. Dat boek gaat voor driekwart over voedsel en voedselveiligheid, omdat het leeuwendeel van de mogelijk risicovolle stoffen die we binnenkrijgen, via de voeding komt. Voor coeliakiepatiënten een dagelijkse ervaring, voor mij een beetje terug naar mijn oude vakgebied waarin de impact van stoffen - in dit geval gluten - op het menselijk lichaam centraal stond.”

Vanwaar jouw keuze voor NCV?

“De NCV is een geweldig mooie vereniging met veel betrokkenheid en een enthousiast team van medewerkers, bestuurders en vrijwilligers. Een vereniging die jaarlijks groeit is anno nu in Nederland bijna een unicum. Dat geeft aan dat de NCV veel goeds doet voor haar leden. Wat mij verder aanspreekt is de gedegen kennis en de kwaliteit waarmee alles wordt gedaan.”

Wat wil je met de NCV bereiken?

“Ik wil in ieder geval voortzetten wat er al is bereikt. En samen met bestuur en leden kijken hoe we kunnen doorgroeien en onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Een van de mooiste dromen die de NCV heeft is dat coeliakie een voorbijgaande aandoening wordt. Die droom realiseren, dat vind ik de mooiste uitdaging.”

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944