Volg ons
Vind het ziekenhuis dat bij jou past

Vind het ziekenhuis dat bij jou past

Wil je weten welk ziekenhuis bij jou in de buurt coeliakiezorg heeft? Of hoe snel een ziekenhuis uitslag geeft bij een biopsie en welke verdoving wordt gebruikt? Om op dit soort vragen snel een antwoord te krijgen, is de Keuzehulp ontwikkeld voor mensen met coeliakie. Wij hebben deze keuzehulp samen met Patiëntenfederatie Nederland ontwikkeld. Met deze online tool weet je wat je kan verwachten van een ziekenhuis, en een ziekenhuis kiezen dat het beste op jouw specifieke wensen aansluit.

Kun je bijvoorbeeld goed glutenvrij eten bij opname op de afdeling of in het ziekenhuisrestaurant? Nu krijgen we hele goeie, maar ook hele slechte verhalen van mensen die opgenomen moeten worden en voor wie geen glutenvrije maaltijd geregeld kon worden. Of heb je nog geen officiële diagnose? Dan kun je aangeven of je een ziekenhuis wilt dat een narcose of roesje verzorgt bij het darmonderzoek (endoscopie). Of wat de wachttijden zijn et cetera.


Hoe komt de keuzehulp tot stand?

Deze Keuzehulp maakt gebruik van drie verschillende bronnen: info van ziekenhuizen zelf die jaarlijks bij het Zorginstituut Nederland wordt aangeleverd. De wachttijden komen maandelijks van Mediquest. En waarderingen van patiënten worden dagelijks via Zorgkaart Nederland bijgewerkt. Als de info niet klopt met de Keuzehulp (zoals wachttijden) laat het ons dan weten via info@glutenvrij.nl

Wat krijg je bij de NCV?

Voorlichting, contact met anderen, telefonisch spreekuur diëtist, kortingen en nog veel meer...

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944