Glutenvrije Foodhall in Van der Valk Hotel Oostzaan
Zondag 7 september was de primeur in Noord-Holland! In het Van der Valk Hotel Oostzaan-Amsterdam was de allereerste glutenvrije Foodhall met allerlei verse producten. Onder het genot van een drankje kon je er verschillende producten kopen bij leveranciers - van hartige wereldgerechten tot zoetige lekkernijen. Lees hier het verslag.
Het begon enkele maanden geleden met een telefoontje tussen regiocoördinator Astrid Meiland en vrijwilligster Roos Baars. Hier bespraken zij een door vele leden gekoesterde wens voor meer verse producten in de buurt. De energie begon direct te stromen bij Roos, die al veel kennis en ervaring heeft met het organiseren van evenementen. Met hulp van Margrietta van de NCV ontstond dit nieuwe concept. Er zijn door hen aardig wat uurtjes voorbereiding en regelwerk in gestoken. En samen met medewerkers van Van der Valk en nog een aantal vrijwilligers is hard gewerkt om de dag tot een succes te maken. Met verschillende leveranciers ontstond een 100% glutenvrije Foodhall. Daar kon je zondag 7 september onder het genot van een drankje verschillende producten kopen bij leveranciers - van hartige wereldgerechten tot zoetige lekkernijen.
Deze Foodhall was gratis te bezoeken was en het aanbod bestond uit 100% glutenvrije producten; dat trok veel mensen.
Heel veel dank aan de vrijwilligers, in het bijzonder aan Roos, de leveranciers en het hotel die er samen voor hebben gezorgd dat deze glutenvrije Foodhall tot een groot succes is gebracht. We praten binnenkort nog even na en willen dan een draaiboek te ontwikkelen. Op die manier kan de Foodhall mogelijk nog eens worden herhaald, misschien ook op andere plaatsen in het land.