« Terug

Podcast: Coeliakie accepteren, hoe doe je dat?

Podcast Liggend voor website.jpgvrijdag 14 oktober 2022

Coeliakie accepteren, hoe doe je dat? De Coeliakie Coach vertelt hoe je sneller grip krijgt op je glutenvrije leven.

"Na 20 jaar vind ik het soms nog steeds een verschrikkelijk stom dieet!"

Bianca spreekt uit ervaring. Ze heeft jaren gevochten tegen frustraties, irritaties en onzekerheden. Ze kon moeilijk voor zichzelf opkomen en het kostte haar bakken met energie. Na een lange zoektocht en een acceptatieproces kwam ze tot de conclusie: dit kan korter!

Bianca is gedragstherapeut, diëtist gespecialiseerd in het glutenvrij dieet en coeliakiepatiënt. Ze verdiepte zich in ACT (Acceptatie en Commitment therapie) en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en heeft al haar kennis gebundeld in een "flexibel leven traject". Doel? Anderen helpen om coeliakie sneller een plek in hun leven te geven.
In deze aflevering neemt ze je mee in hoe een acceptatieproces eruit kan zien, hoe je om kunt gaan met controleverlies en wat je kunt doen om controle te pakken. En dat het oké is dat je er soms gewoon nog echt van baalt dat je glutenvrij moet eten. Bianca legt ook uit wat het je oplevert; rust, ruimte en meer energie. Om weer te genieten, je zekerder te voelen en je te verbinden met je waarden.

Ze deelt verrassende tips over hoe glutenvrij uit eten gaan toch een feestje kan zijn en gastvrouw Chris krijgt live een mini-coach-sessie.

Kortom; een openhartig gesprek vol waardevolle tips en inzichten waar je veel aan kunt hebben!

bianca hermans podcast 2

Handig om te weten:

Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via

« Terug

Uitgelicht

Behandeling

Alles over de follow-up bij coeliakie

Lees meer over 'Alles over de follow-up bij coeliakie'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Cannelloni met geitenkaas en walnoot

Lees meer over 'Cannelloni met geitenkaas en walnoot'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'