Volg ons

Handige websites

Er bestaan zeer veel nuttige en interessante websites voor mensen die geen gluten kunnen verdragen. Wij geven hier een overzicht van deze handige websites. Heb je nog suggesties? Laat het ons weten en mail ons: info@glutenvrij.nl.

Coeliakiestartpagina

Op deze prima coeliakie portal vind je onder andere verwijzingen naar websites met: 

  • buitenlandse verenigingen: handig bij de voorbereiding van uw vakantie; 
  • recepten: profiteer van de ervaringsdekundigheid van anderen; 
  • leveranciers: bekijk zelf het aanbod van een nog steeds groeiende aantal leveranciers van glutenvrije producten; 
  • wetenschappelijk onderzoek: er vindt heel veel onderzoek plaats naar Coeliakie; hier lees je de resultaten;
  • en nog veel meer.

Mis je een verwijzing? Geef dat dan door aan de beheerder van de Coeliakie Startpagina

Coeliakipoli van het LUMC

De Coeliakiepoli is onderdeel van het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden. De Coeliakiepoli wil de best mogelijke zorg bieden voor kinderen en jongeren met coeliakie en hun families. Dit door laagdrempelige toegang tot spreekuren en door gebruik te maken van internationaal geaccepteerde richtlijnen voor diagnostiek, behandeling en begeleiding van mensen met coeliakie.

Coeliakie Cyberpoli

Stichting Artsen voor Kinderen is eind 2005 gestart met de Coeliakie Cyberpoli voor kinderen en jongeren'. De website heeft een dynamische en vernieuwende uitstraling en geeft kinderen en jongeren de mogelijkheid om met elkaar en met hulpverleners te praten over coeliakie. De website bevat veel informatie over coeliakie, het dieet en andere handige informatie als het lezen van etiketten en over relevanteorganisaties en links.

Het voedingscentrum

Het Voedingscentrum wil het inzicht in de kwaliteit van voedsel vergroten en stimuleren dat de consument gezond en veilig eet met als doel een bewust kiezende consument en gezondheidswinst. Het Voedingscentrum beantwoordt geen vragen van consumenten. Bij vragen over glutenvrije producten kunt u contact opnemen met de NCV zelf.

Coeliactive

Coeliactive

Coeliactive hoopt met haar website www.coeliactive.nl alle jongeren met coeliakie te bereiken en te informeren over all things gluten free. Heb jij een goed idee voor de site en wil je graag bijdragen? Mail dan naar jongeren@glutenvrij.nl!

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen beheert de Geneesmiddelen Informatiebank voor mensen, waarin je kunt zoeken op de aanwezigheid van tarwezetmeel in geneesmiddelen.

Lareb

Wanneer je een bijwerking van een medicijn ondervindt, kun je dit melden bij Lareb. Lareb is een verzamelpunt voor alle meldingen van bijwerkingen in Nederland. Lareb heeft zo zicht op de veiligheid van medicijnen en zorgt dat tijdig kan worden ingegrepen. Lareb is blij met het toenemende aantal patiëntmeldingen. Ook jouw bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld!

Coeliakieforum

De beheerder en oprichter van dit forum is Astrid Knol. Het coeliakieforum is er voor iedereen die direct of indirect met coeliakie te maken heeft. Op het forum kun je terecht voor recepten, tips en eigen ervaringen. Volgens Knol is er zo altijd een luisterend oor voor als je het even niet meer ziet zitten. Ook is er ruimte voor ontspanning in het spelletjesgedeelte en in de General Chat. Hier kun je over van alles en nog wat praten. Het forum is er voor elke leeftijd en heeft meer dan 3000 leden.

Leestip!

De Nederlandse Coeliakie Vereniging zet zich in voor mensen die geen gluten verdragen. Dus voor iedereen met coeliakie, dermatitis herpetiformis en glutensensitiviteit (NCGS). Dat doen we al sinds 1974. Ruim 18.000 volwassenen en kinderen zijn aangesloten. Dat aantal groeit jaarlijks. Want steeds meer mensen krijgen de diagnose 'glutenintolerant'. En wie lid wordt, profiteert van de ledenvoordelen!

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.