Volg ons

Diagnose van 5 jaar

1 januari 2012

Tijd tussen eerste klachten en de uiteindelijke diagnose: 5 jaar.
Mijn verhaal: Jeuk, jeuk, jeuk en nog eens jeuk. Douchen was een kwelling. En dan oververmoeid, ik kon staande of tijdens een gesprek in slaap vallen. Dus naar de huisarts. Schurft! Maar ik heb niets op de handen? Oh ja! Dan geen schurft.

Naar de dermatoloog dan maar. Voedselallergie test. Ooooh, u bent op vakantie bruin geworden! Dan kunnen we geen test afnemen. Lichttherapie leek wel te helpen. Maar toen onverhoopt een bacterie het ziekenhuis teisterde en de afdeling 14 dagen dicht moest, bleek lichttherapie toch niet het ei van......
Na 1 week zat ik weer vol blaasjes en bulten. Tja, ..... weet u wat? Ik verwijs u eens door naar de internist (niet mijn huidige). “Ja Ja”, zei deze. “Die dermatologen denken overal verstand van te hebben”. En hij begon zijn eigen onderzoek. En hij vond…….. deze of gene -bacter. Vergiffenis, ik ben zijn naam vergeten. En hij mij ook. Diagnose gesteld, maar patient niet genezen. 
Dus terug naar de dermatoloog. Voor de jeuk. Medicatie tegen psoriasis en weet ik wat voor remedies dat ik heb moeten ondergaan. Tenslotte doorverwijzing naar een (andere) internist met het dringende verzoek mij op vlokken atrofie te testen. En ja hoor, een 100% vlokkenatrofie-hit. Maar toen waren we wel 5 jaar verder.

J. (m) - 58 jr 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944