Volg ons

Glutenvrij Magazine 2019 - 4

5 december 2019

2020. Ooit klonk dat jaartal heel ver weg, toch is het bijna zover. We hopen natuurlijk dat het een mooi jaar wordt voor iedereen! 2019 was in ieder geval een bijzonder jaar voor de NCV. In maart lanceerden we het vernieuwde (en volgens jullie geslaagde) Glutenvrij Magazine; in juli kreeg de NCV een nieuwe directeur, en niet eerder deelde op zoveel plekken de Glutenvrije Piet glutenvrije kruidnoten uit in november. 

Ook kwam een lang gekoesterde wens uit: voor het eerst glutenvrij bruinbrood bij het Nationaal Schoolontbijt voor onze glutenvrije kinderen! In het najaar bezochten we het tweejaarlijks wereldcongres over coeliakie in Parijs. Daar hoorden we over veelbelovende, wetenschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot coeliakie, glutensensitiviteit en dermatitis herpetiformis. Die ontwikkelingen delen we graag met jullie, zoals het mogelijk verdwijnen van het darmbiopt. Dat is nu nog een vergezicht. Maar net als 2020 ooit ver weg klonk, hopen we natuurlijk dat al die veelbelovende studies binnen niet al te lange tijd realiteit worden.

Namens het NCV-team wensen we jullie veel leesplezier!

Leden kunnen de volledige uitgave digitaal bekijken in het kenniscentrum voor leden. Je kunt heel eenvoudig lid worden, klik hier.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944