Volg ons
Over de Nederlandse Coeliakie Vereniging

Over de Nederlandse Coeliakie Vereniging

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is de snelst groeiende patiëntenvereniging van Nederland. Naar schatting hebben in ons land 160.000 mensen een glutenintolerantie en dat aantal groeit snel. De NCV is al meer dan 40 jaar de vraagbaak en de ontmoetingsplek voor mensen die niet tegen gluten kunnen. Dat zijn we al sinds 1974.

Ruim 18.000 volwassenen en kinderen zijn aangesloten. En dat aantal groeit snel. Zeker nu steeds meer mensen de diagnose coeliakie krijgen en glutensensitiviteit grotere vormen aanneemt. Voor al deze mensen, zetten wij ons met grote gedrevenheid in! Voor hen willen wij het meest omvangrijke en meest betrouwbare kenniscentrum zijn op het gebied van coeliakie, glutensensitiviteit (NCGS), dermatitis herpetiformis (DH) en gerelateerde aandoeningen, alsmede het glutenvrije dieet en een glutenvrij leven zijn. Tevens willen we voor onze leden de belangrijkste community zijn en blijven in Nederland waar mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen zich begrepen, gerespecteerd, vertegenwoordigd en thuis voelen. En daarnaast willen we dat onze leden profiteren van exclusieve voordelen.

Van en voor leden

Juist omdat we een vereniging zijn, zijn we van en voor leden. Onze leden hebben direct belang bij een goede service en een goed advies op zowel medisch, voedings- als ook maatschappelijk, sociaal gebied. Door lid te worden van de NCV hebben leden invloed op het beleid van de NCV, de kwaliteit van haar dienstverlening en op haar maatschappelijke betrokkenheid. De invloed en zeggenschap van leden is vastgelegd in de Statuten NCV

Algemene Jaarvergadering

Jaarlijks schrijft de NCV conform de statutaire verplichting voor haar leden een algemene ledenvergadering uit. Het bestuur legt op deze vergadering (financiële) verantwoording af voor het gevoerde beleid in het afgelopen jaar. En blikt tevens vooruit op de gestelde doelstellingen en voornemens in het komende jaar.

De AVL-stukken, de notulen evenals het meerjaren beleidsplan van de NCV staan in het Kenniscentrum voor Leden  (alleen toegankelijk voor leden).

Jaarverslagen

Wilt u meer over de NCV lezen? Kijk dan bij:

Leestip!

Leestip!

Benieuwd naar onze plannen voor de komende jaren? Lees hier het meerjarenplan van de NCV.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.