Volg ons
Horeca-Alliantie Lekker Glutenvij

Horeca-Alliantie Lekker Glutenvij

U heeft vast al eens een klant gehad die een glutenvrij dieet moet volgen. Zo'n 500.000 mensen moeten een glutenvrij dieet volgen. De aankomende jaren zal de vraag naar glutenvrije maaltijden in de horeca naar verwachting fors toenemen. Wilt u zich onderscheiden in de groeiende markt van mensen met een glutenvrij dieet? Sluit u dan aan bij Lekker Glutenvrij, de Horeca Alliantie Glutenvrij van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De belangrijkste vereiste is dat mensen bij u lekker en veilig glutenvrij kunnen eten. Doet u ook mee?

Wat biedt de Horeca Alliantie Glutenvrij?

Zolang u deelnemer bent aan de Horeca Alliantie Glutenvrij, krijgt u een gratis vermelding van uw naam en contactgegevens op onze website. Het afgelopen jaar werd onze website meer dan 1,5 miljoen keer bezocht. Onze 19.000 leden raadplegen regelmatig onze website om te zien bij welk restaurant zij zorgeloos kunnen eten. Bij deelname plaatsen wij op Facebook altijd een bericht ter introductie van een nieuw aangesloten restaurant. Onze Facebookpagina kent bijna 14.000 enthousiaste en betrokken volgers.
Dus als de Nederlandse Coeliakie Vereniging iets zegt, weet een groot deel van glutenvrij Nederland het.
Met het logo Lekker Glutenvrij op uw raam, maar ook op uw website, menukaart, placemats en sociale media kunt u aangeven dat de glutenvrije klant bij u zonder zorgen kan eten. En aangezien deze klant vanwege het glutenvrij dieet vaak het restaurant uitkiest, heeft u niet alleen aan diegene een tevreden klant, maar ook aan zijn of haar gezelschap. 

Sticker op de deur

Restaurants die deelnemen aan de Horeca Alliantie Glutenvrij zijn herkenbaar aan de deursticker Lekker Glutenvrij (zie afbeelding hiernaast). Dat betekent dat deze restaurants gecontroleerd zijn door de NCV en een jaarlijkse check krijgen door een opgeleide auditor. Het meest recente overzicht van deelnemende restaurants vindt u bij Overzicht restaurants.

McDonald's doet ook mee!

Sinds 1 juni 2015 is McDonald's in Nederland lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn bij 166 restaurants verkrijgbaar.

Verwacht u een glutenvrije gast?

Dan hebben we voor u alvast een paar tips

  • Download hier de NCV Horecarichtlijn voor glutenvrije maaltijden.
  • Loop samen met uw gast het menu door en bespreek welke gerechten glutenvrij zijn of welke u glutenvrij kunt maken.
  • Instrueer niet alleen het keukenpersoneel, maar ook de werknemers in de bediening en eventueel receptiepersoneel. Veel fouten worden bij het serveren gemaakt. 
  • Lees ook Glutenvrije dieetinformatie (over het maken van glutenvrije maaltijden)
  • Word lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij. Wij vertellen u hoe u veilig glutenvrij kunt koken. Kleine moeite groot plezier.


Contact

Al uw vragen over glutenvrij koken en de Horeca Alliantie Glutenvrij kunt u mailen naar: horeca@glutenvrij.nl.

Overzicht deelnemende restaurants

Steeds meer horecagelegenheden melden zich aan bij de NCV Horeca Alliantie Glutenvrij. Zit er ook al een bij jou in de buurt? Kijk hier.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE