Volg ons
tip top header voor hag

Hallo horecaondernemer!

U heeft vast al eens een klant gehad die een glutenvrij dieet moet volgen. Zo'n 500.000 mensen moeten een glutenvrij dieet volgen. De aankomende jaren zal de vraag naar glutenvrije maaltijden in de horeca naar verwachting fors toenemen. Wilt u zich onderscheiden in de groeiende markt van mensen met een glutenvrij dieet? Sluit u dan aan bij Lekker Glutenvrij, de Horeca Alliantie van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De belangrijkste vereiste is dat mensen bij u lekker en veilig glutenvrij kunnen eten. Doet u ook mee?

McDonald's en Domino's doen mee!

Sinds 16 januari 2017 zijn in alle 230 Domino’s filialen in Nederland twee glutenvrije pizza’s te koop; de glutenvrije pizza Margaritha en de pizza Perfect Pepperoni. Sinds 1 juni 2015 is McDonald's in Nederland lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn bij 111 restaurants verkrijgbaar.

Sticker op de deur

Sticker op de deur

Restaurants die deelnemen aan de Horeca Alliantie Glutenvrij zijn herkenbaar aan de deursticker Lekker Glutenvrij (zie afbeelding hiernaast). Dat betekent dat deze restaurants gecontroleerd zijn door de NCV en een jaarlijkse check krijgen door een opgeleide auditor. Het meest recente overzicht van deelnemende restaurants vindt u bij Overzicht restaurants.

Contact

Al uw vragen over glutenvrij koken en de Horeca Alliantie Glutenvrij kunt u mailen naar: horeca@glutenvrij.nl.

Topkok Julius Jaspers maakt glutenvrije Thaise curry

Verwacht u een glutenvrije gast?

Dan hebben we voor u alvast een paar tips

  • Loop samen met uw gast het menu door en bespreek welke gerechten glutenvrij zijn of welke u glutenvrij kunt maken.
  • Instrueer niet alleen het keukenpersoneel, maar ook de werknemers in de bediening en eventueel receptiepersoneel. Veel fouten worden bij het serveren gemaakt. 
  • Lees ook Glutenvrije dieetinformatie (over het maken van glutenvrije maaltijden)
  • Word lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij. Wij vertellen u hoe u veilig glutenvrij kunt koken. Kleine moeite groot plezier.

Overzicht deelnemende restaurants

Steeds meer horecagelegenheden melden zich aan bij de NCV Horeca Alliantie Glutenvrij. Zit er ook al een bij jou in de buurt? Kijk hier.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.