Volg ons

Reactie op onderzoek Consumentenbond

14 april 2014

Uit een steekproef van de Consumentenbond bleek dat zeven van de tien geteste glutenvrije broden te veel zout bevatten. Op basis van de etiketten is dit echter niet te herleiden.

Uit een steekproef van de Consumentenbond, bleek dat zeven van de tien geteste glutenvrije broden die in Nederland verkocht worden te veel zout bevatten. Op basis van de etiketten is dit echter niet te herleiden. Wij hebben bij de Consumentenbond een verzoek ingediend om inzage te krijgen in het onderzoek, zowel wat betreft de resultaten als de onderzoeksmethode. Op dit moment doet Wageningen Universiteit in opdracht van de NCV onderzoek naar de totale nutriëntenlijst (waaronder zout) van onder andere broden. Graag willen we de steekproef van de Consumentenbond en het onderzoek van de Wageningen Universiteit op elkaar afstemmen om een zo volledig en waarheidsgetrouw beeld te geven naar iedereen met een glutenvrij dieet.

De NCV voert sinds 2012 campagne voor een gezonder eetpatroon voor mensen met een GV dieet. De NCV is bezig met het ontwikkelen van een gezonde glutenvrij normenset waaraan Goed Glutenvrij producten volgens de NCV zouden moeten voldoen. Het signaal dat de Consumentenbond uitzendt onderstreept de zorg van de NCV over te weinig vezels en te veel zoet, zout en vet in GV producten.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944