Volg ons

De NCV streeft naar gezondere glutenvrije producten

26 maart 2015

De poll van de NCV met als onderwerp Glutenvrije dieetproducten zijn vaak vetter en zouter dan vervangende glutenbevattende producten is door 232 bezoekers aan onze website ingevuld. Daaruit blijkt dat een grote meerderheid van bijna 90% vindt dat de glutenvrije producten wat gezonder mogen worden.

De NCV is samen met de WUR druk bezig met het ontwikkelen van criteria waaraan volgens de NCV een gezond glutenvrij product zou moeten voldoen. Ook besteedt de NCV aandacht aan dit thema door middel van de campagne Goed Glutenvrij.

Campagne Goed Glutenvrij

Een glutenvrij dieet is meer dan alleen de gluten uit je voeding halen. Het is belangrijk om de ‘gemiste' voedingsstoffen, zoals voedingsvezels, te vervangen. Daarnaast is het belangrijk te letten op zoet, zout en vet, omdat glutenvrije dieetproducten vaker deze toevoegingen bevatten. Daarom raden wij ook aan zoveel mogelijk gebruik te maken van vervangers die van nature glutenvrij zijn. Op onze website kun je meer informatie vinden over deze campagne en bijvoorbeeld je kennis testen op het gebied van gezond glutenvrij eten door middel van een digitale test.

Diëtistennetwerk NCV

Voor meer informatie over gezond glutenvrij eten kunt u ook terecht bij één van de diëtisten bij u in de buurt uit ons diëtistennetwerk. Deze diëtisten zijn speciaal geschoold op het gebied van gezonde voeding bij coeliakie.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944