Logo
NCV | Nieuwsbrief regio Noord
  26 oktober 2017 | EDITIE 1
Nieuws uit het Noorden

Er gebeurt van alles in het noorden van Nederland. De Glutenvrije markt in Assen, een glutenvrij diner in Drachten, bakworkshops in Groningen en de landelijke intocht in Dokkum heeft een primeur. Voor het eerst is er bij de landelijke intocht een glutenvrije piet aanwezig. En we hebben gehoord dat ook naar de intocht in Drachten een glutenvrije piet meekomt. Lees snel verder!

PS. Wie wordt onze nieuwe penningmeester?

Glutenvrije markt Assen

Op zaterdag 25 november vindt weer de jaarlijkse  glutenvrije markt plaats in Assen van 10.00 uur tot 14.00 uur. Bent u benieuwd welke leveranciers allemaal komen dit jaar, klik dan hier.

Lezing Frits Koning

‘Frits Koning, immunoloog bij het LUMC, geeft een lezing met als titel: Coeliakie: een update over de nieuwste ontwikkelingen en wat de patient er aan heeft. Deze lezing is eerder gehouden tijdens de glutenvrije markt in Vianen en trok daar een volle zaal.
We beginnen om 11.00 uur. De lezing duurt een uur. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de lezing. U hoeft zich hiervoor niet op te geven. Dus kom op tijd, want het aantal zitplaatsen is beperkt.

Wilt u ook uitgebreid glutenvrij lunchen?

Ieder jaar opnieuw is er grote belangstelling voor de glutenvrije lunch. Ook dit jaar kunt u genieten van het uitgebreide lunchbuffet. Lunchen is mogelijk van 12.30 tot 14.00 uur. Het buffet bestaat uit soep, een ruime keuze uit koude en warme gerechten, frisdrank en koffie of thee. Deelname aan het buffet kost € 16,50 per volwassene. Voor kinderen (tot 12 jaar) zijn de kosten € 8,25. Aanmelden kan via de webwinkel van de website van de NCV: glutenvrije lunch Assen.

Kijk voor meer informatie en tips op de website www.glutenvrij.nl.

Glutenvrij diner in Drachten

Na het succes van vorig jaar hebben we de leerlingen van de horeca-opleiding van ROC Friese Poort te Drachten, opnieuw bereid gevonden om voor ons een smaakvol glutenvrij diner te verzorgen, onder begeleiding van docenten van de koksopleiding.

U kunt betaalbaar en zorgeloos genieten van een heerlijk 5-gangen diner. Er worden pure gerechten geserveerd in een moderne stijl die past bij het restaurant. Bekijk hier het menu, 100% glutenvrij.

Het diner zal plaats vinden op donderdag 9 november a.s.

Ontvangst met een aperitief vanaf 17.30 uur, aanvang diner 18.00 uur.

De kosten zijn 25,00 euro p.p. inclusief water, frisdrank, wijn arrangement en glutenvrij bier.

U dient zich hiervoor aan te melden via corrie.baas@glutenvrij.nl  

Er is plaats voor 50 personen.

Na aanmelding graag het juiste bedrag overmaken  op rekening van: NCV Noord, rekeningnummer NL76RABO 012.68.01.452, onder vermelding van diner 9 november Drachten.

R.O.C. Friese poort Drachten
Adres: Splitting 22-23, Gebouw D, Horeca restaurant
Ruime parkeer gelegenheid en hoofd ingang

Nieuwe bakkers in Noord

We hebben een aantal nieuwe bakinstructrices, die verspreid over de regio bakworkshops organiseren. Daar zijn we heel blij mee! Houd de activiteitenkalender goed in de gaten voor eventuele wijzigingen en aanvullingen: www.glutenvrij.nl/activiteitenkalender

Bakworkshops Appelscha (FR)

Op zaterdag 20 januari geeft Martine Aal in Appelscha een bakworkshop van 9.30-12.30 uur. voor volwassenen. Jullie gaan brood bakken met de hand en in de BBM. Twee soorten koekjes bakken.

Op zaterdag 10 maart van 10.00 -12.00 uur geeft Martine een bakworkshop voor kinderen. Jullie gaan cupcakes bakken en versieren en koekjes bakken.

Op zaterdag 14 april van 9.30-12.30 uur is er een bakworkshop voor volwassenen: broodbakken met de hand en BBM. Het is een echte Friese bakcursus met o.a. Oranjekoek.

Opgeven via friesland.martine@glutenvrij.nl

Bakworkshops Groningen

Op 30 oktober 2017 van 19:30 tot 22:00 kan je samen met Gerty en Kelly Baas bij Toet “het toetjesparadijs” worstenbroodjes, fruitkoeken en ontbijt- en hartige muffins maken. 

Op 13 november 2017 van 19:30 tot 22:00 uur gaan we taai taai, speculaasmuffins en gevulde speculaasbonbons maken.

Op 11 december geven we een leuke kerstbakworkshop van 19.30 tot 22. 00 uur.

Geef je op via Groningen.Gerty@glutenvrij.nl en vermeld dan je naam, adres, telefoonnummer en lidnummer (staat op de ledenpas). Na de aanmelding ontvang je een mail met verdere informatie over de workshop en de betaling.

Bakworkshops Assen

Reinhilde Heikamp-Scherff geeft bakworkshops in Assen.

Op 2 december een sinterklaas bakworkshop met sinterklaas lekkers, onder andere gevulde speculaas.

Op 27 januari volgt een bakworkshop brood/broodjes.

In februari staat een kinderbakworkshop en een high tea op de planning.

Opgeven kan via Assen.bakworkshop@glutenvrij.nl

Penningmeester gezocht

We zijn voor de regio Noord op zoek naar een enthousiaste nieuwe penningmeester. Klik hier voor meer informatie. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. 

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden